Egyéb kategória

4 őszi trend, amely időtálló marad

Mindegy, csak görbüljön... azaz csak legyünk végre túl rajta, és valahogy csak sikerüljön? Ha így vagytok a ruhavásárlással, valószínűleg könnyebben és gyorsabban tévedtek be egy fast fashion üzletbe. Pedig a fennartható és etikus szellemben alkotó márkák sem elérhetetlenek, csak tudnotok kell, hol keressétek őket. Vendégbloggerünk, Kertész Kriszta ebben is segítséget nyújt. Az ő írását olvashatjátok.

vous - 2017.09.06.
4 őszi trend, amely időtálló marad

A jelenlegi életstílusom, vagyis az, hogy home office-ban dolgozom, könnyedén lehetővé teszi a minimalista, kapszulagardrób fenntartását, hiszen nem kell naponta az irodai etikettnek megfelelően felöltöznöm, és elegáns ruhadarabokra is csak nagyon ritkán van szükségem. A kapszulagardrób azonban nem az egyhangú öltözködést és az unalmas színek viseletét jelenti feltétlenül. A neutrális alapszíneken kívül egy-egy élénkebb színű ruhadarabbal, kiegészítővel vagy cipővel máris izgalmassá lehet varázsolni a szürke outfiteket. 

Az idei őszi trendek bőven adnak lehetőséget a színekkel és anyagokkal való kísérletezésre, és sok olyan ötletet meríthetünk belőlük, amelyek időtállóak, és nem feltétlenül csak egy szezon alatt viselhetőek. Érdemes szétnézni ilyenkor a vintage butikokban vagy turkálókban is, de az etikus és fenntartható divatmárkák újdonságai között is megtaláljuk a szezon legtrendibb darabjait, a fast fashion brandek termékeinél nagyságrendekkel jobb minőségben. 

Akár trendkövető valaki, akár nem, minden vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy amellett persze, hogy megtetszik egy ruha vagy cipő, valójában szükségünk van-e rá, hiányzik-e a ruhatárunkból, hányszor és hova fogjuk felvenni. Az impulzusalapú vásárlás leküzdésében az 5 tipp, amivel legyőzhetitek a vásárlásmániát című cikk is segíthet, de ha már biztosak vagyunk benne, hogy szükséges a ruhatárunk bővítése, akkor is jó utánajárni, hogy a pénzünkért a megfelelő minőségű terméket kapjuk, amit akár 5–10 évig is hordhatunk utána.

Összegyűjtöttem nektek azokat az őszi trendeket, amelyek szerintem nemcsak menők most, de időtállóak is, ha a választott darabok a stílusunkhoz is passzolnak. 

A piros az új fekete

Én divattól függetlenül imádom a pirosat, és mindig lapul a gardróbomban egy piros nyári ruha vagy egy kötött felső. Úgy tűnik, hogy az idei szezon színe egyértelműen a piros, akár alkalmi viseletről, akár hétköznapi outfitről van szó. Néhány tervező odáig merészkedett, hogy tetőtől talpig pirosba öltöztette a modelleket a kifutón, de szerintem a kevesebb ebben az esetben is több. Ha valaki nem szereti a piros ruhákat, egy-egy kiegészítővel is hihetetlenül fel lehet dobni az önmagukban unalmasnak tartott színeket is.

Tetőtől talpig farmer

Örök vitakérdés, hogy farmert farmerral lehet-e kombinálni úgy, hogy az eredmény ne úgy fessen, mintha most jöttünk volna egy texasi derbyről. A szakértők és divattervezők szerint idén ősszel minden belefér: trendi az is, ha tetőtől talpig ugyanazt az árnyalatot viseljük, de az sem baj, ha a farmer anyaga és színe is eltér egy-egy outfiten belül.

A további tippekért és a márkákért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.