Egyéb kategória

4 őszi trend, amely időtálló marad

Mindegy, csak görbüljön... azaz csak legyünk végre túl rajta, és valahogy csak sikerüljön? Ha így vagytok a ruhavásárlással, valószínűleg könnyebben és gyorsabban tévedtek be egy fast fashion üzletbe. Pedig a fennartható és etikus szellemben alkotó márkák sem elérhetetlenek, csak tudnotok kell, hol keressétek őket. Vendégbloggerünk, Kertész Kriszta ebben is segítséget nyújt. Az ő írását olvashatjátok.

vous - 2017.09.06.
4 őszi trend, amely időtálló marad

A jelenlegi életstílusom, vagyis az, hogy home office-ban dolgozom, könnyedén lehetővé teszi a minimalista, kapszulagardrób fenntartását, hiszen nem kell naponta az irodai etikettnek megfelelően felöltöznöm, és elegáns ruhadarabokra is csak nagyon ritkán van szükségem. A kapszulagardrób azonban nem az egyhangú öltözködést és az unalmas színek viseletét jelenti feltétlenül. A neutrális alapszíneken kívül egy-egy élénkebb színű ruhadarabbal, kiegészítővel vagy cipővel máris izgalmassá lehet varázsolni a szürke outfiteket. 

Az idei őszi trendek bőven adnak lehetőséget a színekkel és anyagokkal való kísérletezésre, és sok olyan ötletet meríthetünk belőlük, amelyek időtállóak, és nem feltétlenül csak egy szezon alatt viselhetőek. Érdemes szétnézni ilyenkor a vintage butikokban vagy turkálókban is, de az etikus és fenntartható divatmárkák újdonságai között is megtaláljuk a szezon legtrendibb darabjait, a fast fashion brandek termékeinél nagyságrendekkel jobb minőségben. 

Akár trendkövető valaki, akár nem, minden vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy amellett persze, hogy megtetszik egy ruha vagy cipő, valójában szükségünk van-e rá, hiányzik-e a ruhatárunkból, hányszor és hova fogjuk felvenni. Az impulzusalapú vásárlás leküzdésében az 5 tipp, amivel legyőzhetitek a vásárlásmániát című cikk is segíthet, de ha már biztosak vagyunk benne, hogy szükséges a ruhatárunk bővítése, akkor is jó utánajárni, hogy a pénzünkért a megfelelő minőségű terméket kapjuk, amit akár 5–10 évig is hordhatunk utána.

Összegyűjtöttem nektek azokat az őszi trendeket, amelyek szerintem nemcsak menők most, de időtállóak is, ha a választott darabok a stílusunkhoz is passzolnak. 

A piros az új fekete

Én divattól függetlenül imádom a pirosat, és mindig lapul a gardróbomban egy piros nyári ruha vagy egy kötött felső. Úgy tűnik, hogy az idei szezon színe egyértelműen a piros, akár alkalmi viseletről, akár hétköznapi outfitről van szó. Néhány tervező odáig merészkedett, hogy tetőtől talpig pirosba öltöztette a modelleket a kifutón, de szerintem a kevesebb ebben az esetben is több. Ha valaki nem szereti a piros ruhákat, egy-egy kiegészítővel is hihetetlenül fel lehet dobni az önmagukban unalmasnak tartott színeket is.

Tetőtől talpig farmer

Örök vitakérdés, hogy farmert farmerral lehet-e kombinálni úgy, hogy az eredmény ne úgy fessen, mintha most jöttünk volna egy texasi derbyről. A szakértők és divattervezők szerint idén ősszel minden belefér: trendi az is, ha tetőtől talpig ugyanazt az árnyalatot viseljük, de az sem baj, ha a farmer anyaga és színe is eltér egy-egy outfiten belül.

A további tippekért és a márkákért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek