Egyéb kategória

Gyors, kiadós és laktató saláták dolgos munkanapokra

Mit (t)egyen, aki a sűrű mindennapokban is szeretne egészségesen, de pénztárcabarát módon étkezni, ráadásul ha lehet, akkor finoman, de kevés időráfordítással? Diákoknak, fiataloknak – és persze még sokaknak – ezek fontos szempontok lehetnek, ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet.

vous - 2017.08.28.
Gyors, kiadós és laktató saláták dolgos munkanapokra

A saláta a legegyszerűbb és leggyorsabb étel sok esetben, de alapanyagai sokszor nem túl baráti áron szerezhetők be, ráadásul a legtöbb nem is túl laktató, vagyis vagy kell még mellé valami – ami megbonyolítja a dolgokat –, vagy 1-2 óráig tart ki a pocakban, utána az ember elkezd étel után vizslatni.

Kivéve akkor, ha a saláta alapja valamilyen hüvelyes – lencse, bab, csicseriborsó –, és szerencsére ezek konzerv, főtt formában is elérhetők, jó áron. Szinte bármeddig elállnak, és pár perc alatt tápláló, egészséges fogás dobható össze belőlük.

Általában nem vagyunk a konzervek hívei, de ezek merőben különböznek a májkrémtől, a löncshústól és a fémdobozba zárt kész ételektől, tartósítószert és semmilyen ízfokozót nem tartalmaznak. A légmentesen zárt sima főtt bab, csicseriborsó és lencse az értékes, fehérjében gazdag hüvelyesek mellett csak vizet és sót tartalmaz, a vákuumos technológiának köszönhetően semmilyen adalékot, tartósítót nem kell hozzáadniuk a gyártóknak.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek