Világ

Tisztázzuk végre: kinek a kicsodája Havas Jon?

Bár az igazi Trónok harca-rajongók már rég tudják, hogy kicsoda Havas Jon, pontosabban azt, hogy kije Daenerys Targaryennek, azonban egyik cikkünk alatti kommentből úgy tűnik, nem mindenki van teljesen tisztában Havas Jon kilétével. Vigyázat, spoiler következik.

vous - 2017.08.23.
Tisztázzuk végre: kinek a kicsodája Havas Jon?

Ha olvastátok a könyvet, akkor tudjátok, hogy kicsoda Havas Jon. De akkor is sejthetitek, ha résen voltatok, és jól figyeltetek, ugyanis a sorozatból – leginkább a 6. évadból – világossá válhatott, hogy kicsoda. Nem Ned Stark törvénytelen gyermeke, és nem is Daenerys testvére. 

Havas Jon egészen pontosan Daenerys unokaöccsebátyja

Havas Jon Rhaegar Targaryen (Daenerys bátyja, a legidősebb fia az őrült királynak) és Lyanna Stark (Ned húga) törvénytelen(?) gyermeke. Hogy ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor inkább unokabátyja Denynek, hiszen Havas Jon egy évvel idősebb, mint Daenerys.

Egyszerűbb, ha úgy mondjuk, hogy Viharbanszületett Daenerys a Targaryen-házból, első ezen a néven, az Elsők, az Andalok és a Rhoyne-iak királynője; a Hét Királyság ura és a Birodalom védelmezője; Meereen királynője; a Tűzjáró; a Nagy Fűtenger khaleesije; a láncok leverője és a Sárkányok Anyja Havas Jon nagynénje!

Amikor a színek és a formák jelentéssel bírnak – avagy így öltözködnek a Trónok harca női karakterei Cséfalvay Fanny

Még több Trónok harca!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.