Világ

5 kérdés, ami felmerül bennünk, ha felnőttként újranézzük a Szex és New Yorkot

Valószínűleg azért is imádjuk annyira a filmeket és sorozatokat, mert bár tudunk azonosulni a karakterekkel, mégsem egy unalmas hétköznapot mutatnak be. De egy idő után akarva-akaratlanul is felmerül bennünk néhány kérdés...

vous - 2022.02.25.
5 kérdés, ami felmerül bennünk, ha felnőttként újranézzük a Szex és New Yorkot

A Szex és New York egyik legjobb tulajdonsága, hogy kicsit mindig másmilyen. Ha fiatalabb korban láttátok, bizonyos dolgokkal még nem tudtatok annyira azonosulni, mint például most. Hogy mennyire nehéz is valójában az ismerkedés, hogy miért ment vissza Carrie annyiszor Mr. Bighez, hiába a rengeteg csalódás, vagy hogy milyen érzés, amikor a baráti társaságból valakinek először születik kisbabája.

carrie

Carrie Bradshaw élete csak a képernyőn csillog annyira – igazi újságírónak lenni teljesen más

Hála hat évadnyi Szex és New Yorknak, ma már szinte nincsen nő, aki ne ismerné Carrie Bradshaw nevét, és ne gondolná azt, hogy egy újságíró élete pont olyan, mint az övé. Pedig nem!

A cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

Attól függően, hogy melyik életszakaszban tartunk, úgy tudunk azonosulni a főszereplőkkel. És bár imádjuk, hogy kicsit elrugaszkodott a valóságtól a sztori, mégis sikerült úgy megírniuk a karaktereket, hogy azokkal együtt tudjunk érezni. De néhány kérdés így, felnőtt fejjel azért adja magát.

1. Hogyan tudta Carrie Bradshaw teljesen egyedül bérelni azt a csodálatos kis lakást Manhattan közepén, amikor a munkája kimerült egy hetente megjelenő rovatban? Hogy? Amikor mi egy napi 8 órás melóval is nehezen találunk megfelelő lakást Budapesten. (Tudom-tudom, idővel könyveket írt, de előtte?)

Forrás:
Szex és New York

2. Hogy lehet, hogy a modern, szórakozásra nyitott nőknek a '90-es években mindig volt egy legjobb meleg barátjuk?

Forrás:
Szex és New York

3. Hogy lehetséges, hogy a négy főszereplő fel-alá rohangált New York utcáin MAGAS SARKÚ CIPŐBEN, és soha, egyetlenegyszer sem volt téma közöttük, hogy mennyire fáj a lábuk vagy a derekuk tőle? Ha én magas sarkúban megyek bulizni, biztos, hogy legalább egyszer muszáj megemlítenem, hogy kikészít a cipőm!

Forrás:
Szex és New York

4. Hogy van ideje négy felnőtt, profi nőnek, karrier és gyerekek mellett hetente két-három alkalommal is találkozni, amikor nekünk sokszor arra sincs időnk, hogy rendesen főzzünk valamit otthon? Arról nem is beszélve, hogy hányszor mentek el bulizni és ittak alkoholt – hogy bírtak másnap megmozdulni?

Forrás:
Szex és New York

5. Hogy találkoztak ezzel a sok sráccal? A legtöbb részben valaki biztos, hogy új pasival randizott, akit bemutattak neki, vagy aki szimplán leszólította őket… De hogy, amikor manapság az ismerkedés közel sem ilyen egyszerű?

Forrás:
Szex és New York

Persze tudom én is a választ: hogy a Szex és New York nem valóság, csak fikció. Hiszen ha teljesen hétköznapi emberekről szólna, akikkel semmi nem történik, valószínűleg nem is lenne milliós rajongótábora. A sorozatot pedig imádom, nemegyszer végignéztem már az összes évadot, és biztos, hogy fogom is még. De el kell ismerni, ezek a kérdések azért tényleg megfordulnak néha a fejünkben.

És nektek van hasonló kérdésetek?

Ajánlott cikkek