Egyéb kategória

Túlfogyasztás helyett – 3 hazai gyerekjáték

Bora mindjárt kétéves lesz, és ahogyan nálunk szokás, hatalmas zsúrral ünnepelnek a család és a barátok. Szinte egy időben azzal, ahogyan elkezdtem szervezni a bulit, elkezdtek áramolni felém a kérdések, mivel lepjék meg az ünnepeltet, mit szeretne.

vous - 2017.08.20.
Túlfogyasztás helyett – 3 hazai gyerekjáték

Erre pedig nem igazán tudtam mit válaszolni, hiszen műanyag vacakból van elég, még annak ellenére is, hogy rendszeresen selejtezek, és szállítom a játékokat a helyi családsegítőbe. És bár tudom, így legalább nem a szemétben landolnak a ki nem használt játékok, hanem jó helyre kerülnek, olyan helyre, ahol örülnek neki, mégis

úgy gondolom, a fogyasztást kell csökkenteni, és nemcsak úgy, hogy mi nem veszünk meg mindenféle szart (már bocsánat a kifejezésért, de a játékboltok ezzel vannak tele),

hanem úgy, hogy a rokonokat, barátokat is megpróbáljuk arra ösztönözni, hogy minőségi, szép, időtálló és esetleg még magyar tervezőtől ajándékozzanak.

Forrás:
Unsplash.com

Ha egy kis időt fordítunk az ajándék beszerzésére, és körbenézünk, egyből rájövünk, milyen sok szép játékot kínálnak a hazai márkák. Sőt, még olyat is találunk, amiért nem kell egy átlagos játékbolti vásárlásnál mélyebben a zsebünkbe nyúlnunk, még talán olcsóbban is megússzuk. Megmutatom azt a három ilyen játékot, ami nekünk nagyon bevált, amit imád a gyerek.

A címben direkt gyerekjátékot írtam, hiszen ezekből a játékokból nálunk nemcsak a lányomnak, de a fimanak is van egy-egy, de ezért itt megemlítem, hogy a sztereotípiákat tekintve ezeket a nagy átlag lányos játékoknak tartja.

Milyen játékokat ajánlok a kétéves gyerekeknek? Kattintsatok a blogomra, és elárulom!

Ajánlott cikkek