Egyéb kategória

Mindennap használjátok, de mennyit tudtok róla? – Nagy samponteszt

A populáris kultúrában még mindig a hosszú haj a nőiesség szimbóluma. De teljesen mindegy a haj hossza, akkor vagyunk rá a legbüszkébbek, ha egészséges, selymes, jó a tapintása, illatos. Talán pont ezért egyes kutatások szerint mindannyian a hajunkat féltjük a legjobban, és nehezen váltunk sampont vagy balzsamot, ha úgy érezzük, megtaláltuk a tökéleteset.

vous - 2017.08.19.
Mindennap használjátok, de mennyit tudtok róla? – Nagy samponteszt

Mit gondolnak a VOUS-lányok?

A bevezetőben megfogalmazott állítás Takács Nórára, a VOUS sztárszerzőjére egyáltalán nem jellemző. „Bátran kísérletezgetek” – mondja Nóra, aki épp a Cosmia samponokat teszteli.

Objektum doboz

A szerkesztőséget is megosztja a kérdés. Akinek mindene a haja, az természetesen erre költ a legtöbbet, és nem szívesen próbál ki új termékeket, ha bevált valamelyik sampon. Viszont ha van több bevált termék is a listán, akkor szívesen váltogatunk akár félévente is – de kizárólag közöttük.

Ha komolyan ragaszkodunk egy-egy termékhez, akkor is előfordul, hogy váltanunk kell: például azt érezzük, megváltozott az összetétele, az illata.

Vannak köztünk olyanok is, akik addig ragaszkodnak a samponjukhoz, amíg azt ki nem vonják a forgalomból, akkor indul a kínkeserves keresgélés a piacon lévő termékek között egészen addig, amíg meg nem találják (újra) az igazit. És vannak olyan VOUS-lányok is, akik Nórához hasonlóan bátran kísérletezgetnek – és a piacon lévő összes márkát próbálták már.

Milyen a tökéletes sampon számunkra? 

  • Legyen könnyű vele hajat mosni.
  • Legyen alkalmas arra, hogy akár kétnaponta is moshassunk vele hajat – főleg nyáron ez nagyon fontos szempont.
  • Ne hagyjon maga után fura, „mű” érzést a hajunkon.
  • Ne zsírosodjon/korpásodjon tőle a fejbőr, ne szárítsa a hajat.
  • Friss érzetünk legyen tőle.
  • Legyen jó az illata, mert ezt napokig is érezzük magunkon, szóval nagyon nem mindegy.
hosszú haj rövid

Az igazi nőnek csak hosszú haja lehet? A frizurakultusz nyomába eredtünk

Egy ismert pszichológus, Bagdy Emőke egyik előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a férfiak ösztönösen a dús, hosszú hajkoronával rendelkező nőket keresik, még ha másmilyen karakterek is elrabolhatják szívüket. Míg ma már ez az elvárás a hétköznapok szintjén enyhülni látszik, a populáris kultúrában még mindig a hosszú haj a nőiesség szimbóluma.

Korábbi cikkünk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Mielőtt bármit is csináltok, töltsétek ki a következő tesztet, hogy kiderüljön, készen álltok-e a samponotok megvásárlására. 

A nagy samponteszt

Objektum doboz

A cikk megjelenését a Cosmia termékcsalád támogatta.

Nem csak a drogériák saját márkás termékei verik ár-érték arányban a nagy márkákat: itt a gyógyszertári krém kisokos Molnár Viola Anna

Nagy arckrémteszt 1.0 – Hogyan, mikor, milyet vásároljunk?

Jó arckrémet találni nagyjából olyan küldetés, mint megtalálni a tökéletes farmert. Amikor viszont megvan, azt a bőrünk is meghálálja. Arckrémet nem szívesen cserélgetünk, és szívesen áldozunk rá akár nagyobb összeget is.

A tesztért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek