Egyéb kategória

Ti is szenvedtek a felnőttkori pattanásoktól? Ezek a kozmetikumok segíthetnek!

Ha még mindig szenvedtek a pattanásos bőrtől, de már rég kinőttetek a tinikorból, akkor jó, ha tudjátok, nem vagytok egyedül. Tudom, sovány vigasz, de ez a probléma sokkal gyakoribb, mint gondolnátok. A legújabb felmérések szerint a felnőtt nők kb. 50%-ának van különböző okok miatt aknés bőre.

vous - 2017.08.15.
Ti is szenvedtek a felnőttkori pattanásoktól? Ezek a kozmetikumok segíthetnek!

Ezt a zavaró, esztétikailag sem szép és sokszor kifejezetten fájdalmas bőrproblémát az étkezési szokásoktól kezdve életmódi tényezőkön át a genetikáig és hormonproblémákig sok minden okozhatja, éppen ezért olyan nehéz feltárni az okokat, és megszabadulni tőle.

A kor előrehaladtával csak még komplikáltabb lesz a külső kezelésük, mert a legtöbb aknéellenes készítmény erősen szárítja a bőrt, ez a hatás pedig nem tesz jót az idősödő bőrnek és kedvez a ráncok kialakulásának.

A nem megfelelő termékek használata csak még tovább ronthat a helyzeten, és úgy tűnhet, nincs megoldás.

Azt tapasztaltam korábban, hogy hiába kentem magamra a legdrágább krémet is, csak rosszabb állapotba került tőle a bőröm, mert nem az aktuális igényeit vettem figyelembe, hanem a reklámok ígéreteiben bíztam. Minden egyes ember bőre más, és hosszú időbe telhet, mire valaki megtalálja a számára legmegfelelőbb és leghatásosabb kozmetikumot. 

pattanas

Nagyon durva! Tudtátok, mi van a pattanásban? Hát ezek! 

Bár korántsem tabutéma a pattanás, nem igazán szeretünk róla beszélni. Akinek van, azért nem, akinek pedig csak elvétve akad egy-egy, inkább csöndben marad. Egy dolog azonban a két táborban közös: szeretik nyomkodni (jó, vannak kivételek). De tudjátok, mi van pontosan a pattanásban? 

Számomra az igazi megoldást a természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumok jelentik. A natúr termékek használata mellett ma már csak elvétve jelennek meg a pattik, és korántsem olyan gyulladt, fájdalmas formában, mint korábban. Ha elmúltatok 30, és a bőrötök már kicsit szárazabb, de még mindig vannak pattanásaitok, a következő termékek segíthetnek nektek is a szebb bőrkép elérésében.

A cikk folytatását elolvashatjátok a blogomon.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.