Lélek

Nem szeretném, hogy nyaralós lánybúcsúm legyen!

A ti feedetek is tele van lánybúcsús képekkel, videókkal? Manapság egyre gyakoribb, hogy ezek a tartalmak már nem csak egy görbe estéről szólnak, hanem egy többnapos nyaralásról, netán egy külföldi útról. Bizonyára hallottátok már azt az íratlan szabályt, hogy a lánybúcsút a menyasszony barátnői finanszírozzák. Ugye értitek, mire célzok?
vous - 2023.08.04.
Nem szeretném, hogy nyaralós lánybúcsúm legyen!

Elég csak körbenézni a közösségi oldalakon, nem kell sokat kutakodni, hogy szembejöjjön a kép, amin minimum 5-6 lány egyen pólóban pózol a Balatonnál vagy épp a tengerparton, egy vitorláshajón. Nem tudhatjuk, hogy egy-egy Insta-kép mögött mi rejlik, hogy hogyan oszlottak meg a költségek, de induljunk ki az illem szabta irányból, tehát hogy az az 5-6 barátnő dobta össze a 3-4 napos nyaralás árát.

Ha egyébként is rendszeresen jár valaki nyaralni a barátaival, akkor betudható ez is egy csajos nyaralásnak. Azonban ha csak a lánybúcsú miatt adunk ki fejenként 50-100-200 ezer forintot (vagy még többet), egy átlagos fizetés mellett húzós kiadás tud lenni…

Forrás: Canva

Ha magamból indulok ki, soha nem várnám el a barátnőimtől, hogy ekkora költségekbe verjék magukat amiatt, hogy én férjhez megyek. Ha igény lenne a többnapos lánybúcsúra a részükről, akkor is finoman jelezném, hogy értékelem az ötletüket, de kellemetlenül érezném magam egy zsebbenyúlós kiruccanáson.

Biztosan van olyan társaság, ahol ezt megengedhetik maguknak, és persze minden megbeszélés, megállapodás kérdése, de egy „átlagos” baráti társaságnak szerintem nem fér bele, hogy egy esküvő előtt még egy extra nyaralást is beiktassanak.

Hatalmas öröm, ha egy közeli barátnőnket az oltárhoz kísérhetjük, mindemellett – bár borzasztó ezt felemlegetni és leírni is – de önmagában is költséges. Új ruha, netán fodrász, sminkes, esetleg szállás, utazás, nászajándék… stb. Érthető, hogy a legtöbben nem akarnak még a lánybúcsúra is egy vagyont kiadni.

Egy piknik, kreatív workshop, közös jógaóra, brunch vagy wellnessezés legalább annyira izgalmas tud lenni, mint a tengerparti nyaralás, és senki nem fogja magát kínosan érezni, amikor szét kell dobni a költségeket!

Köszönöm, de én nem szeretnék költséges lánybúcsút. Ti hogy vagytok ezzel?

Zsuzsi

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.