Egyéb kategória

Hogyan érdemes rákészülni a last minute utazásra? Máris mondom!

Ehetetlen kaja, csótányos szállás kontra ötcsillagos hotel, all inclusive ellátás, luxus meg némi csillámpor. Nagyjából ez a kettő jut eszembe, ha a last minute utazásról esik szó. Lehet jó is, lehet rossz is, kicsit olyan ez, mint az orosz rulett. Kivéve, ha kicsit óvatosabban álltok hozzá. Íme pár tipp, hogy a last minute utazásotok ne legyen pokolbéli élmény.

vous - 2017.08.12.
Hogyan érdemes rákészülni a last minute utazásra? Máris mondom!

Olcsóbb? Tényleg? Na nézzük!

Megtévesztő lehet a „last minute” felirat, mert mindenki automatikusan arra gondol, hogy biztosan olcsóbban utazik. És valóban, az esetek nagy részében olcsóbb az ár, de ezt nem kell készpénznek vennetek.

Ne csak az utazási irodák oldalain vadásszatok jó lehetőségekre, hanem nézzétek meg az akcióban szereplő helyszín, szálloda ajánlatát is. Könnyen meglehet, hogy a honlapon kedvezőbb ajánlatot találtok, vagy rájöttök, hogy a last minute ajánlat tulajdonképpen a szálloda máskor is élő akciós csomagja. Nézzetek körül más kuponos oldalakon is, ott is találhattok hasonlóan jó ajánlatot.

Ne döntsetek hirtelen!

Tudom, ilyenkor gyorsan le kell csapni az ajánlatra, de ha lehet, azért olvassátok el alaposan azt, hogy mit tartalmaz a csomag. A last minute utazásokra ugyanis különösen igaz, hogy

olcsó húsnak híg a leve, amivel nincsen baj, csak nem mindegy, mennyire híg.

Nézzétek meg, milyen az ellátás, mennyi a pluszellátás ára, illetve a helyszínen milyen árak vannak az éttermekben, boltokban. Könnyen lehet, hogy akkor már nem is olyan olcsó az az olcsó. Sarkalatos pont az is, milyen a szállás. Vegyétek figyelembe, hogy nem ti választjátok ki a szobátokat, és az azért nem mindegy, milyen ágyon alszotok egy hétig.

Forrás:
Depositphotos

A csillagok száma relatív

Országonként eltérő lehet, hogy mit takar egy háromcsillagos szállodai ellátás. Míg az egyik országban az all inclusive felé tendál a háromcsillagos szállodák kínálata, a másikban könnyen lehet, hogy még kettőt is alig érdemelne meg. Nézzetek utána ennek is, mert ha a csillagok száma az ételre is kiterjed, akkor könnyen lehet, hogy máshol költitek el a vacsorát, ami esetleg jóval drágábbá is teheti az utazásotokat.

Ne higgyetek a képeknek!

A legtöbb szálloda képei luxust sugároznak, de ennek könnyen lehet észszerű magyarázata:

  • régiek a képek;
  • a fotók kedvéért ráncba szedték a szállást;
  • Photoshop;
  • a szálláshely legszebb részeit/szobáit fotózták.

Érdemes inkább a Google Mapsen/Earthön csekkolni a szállodát és a környéket, hogy ne érjen benneteket csalódás. 

Nézzetek utána az úti célnak!

Főleg, ha szállodás ajánlatokat néztek. Egy hét alatt ugyanis hamar elunja magát az ember egy szállodában, ám a képek által kiváltott eufória könnyen rávehet benneteket arra, hogy a fizetés gombra kattintsatok. Pedig érdemes ekkor is utánajárni, hogy milyen környéken lesztek, milyen látnivalók, programlehetőségek vannak arrafelé, nehogy bánatotokban kiigyátok a hotel bárpultját.

Van még tippetek? Írjátok meg kommentben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.