Egyéb kategória

Jennifer Lawrence lett a 125 éves Vogue szeptemberi címlaplánya – négyszer!

A szeptember olyan a klasszikus divat felfogása szerint, mint a hétköznapi emberek számára a január. Új ígéretek, új remények, új színek, új anyagok, új sziluettek. A szeptemberi Vogue pedig évtizedek óta a legfontosabb szám. Ha pedig ez a lap 125 éves, akkor valami egészen, de egészen nagy dobásra számítunk.

vous - 2017.08.10.
Jennifer Lawrence lett a 125 éves Vogue szeptemberi címlaplánya – négyszer!

Ha azt mondom, hogy a 125 éves születésnapját ünneplő szeptemberi Vogue címlapján Jennifer Lawrence tündököl egy Dior estélyiben a New York-i Szabadság-szobor előtt, az elég unalmasan hangzik, nem igaz?

Pedig ez a helyzet.

Már mutatom is a címlapot, amely a divatot, a Vogue-ot, Amerikát, a lehetőségek hazáját és az amerikai szépséget ünnepli.

Objektum doboz

A fotót Annie Leibovitz jegyzi. Jennifer Lawrence generációja legjobb színésznője, Annie Leibovitz sztárfotós, egy zseni. De valahogy mégsem ér össze kettejük tehetsége ezen a címlapon. A Vogue Facebook-oldalán a kommentelők többsége szerint sem ez az a címlap, amit egy ekkora magazin ilyen történelemmel megérdemelne a születésnapjára. Többen a karrrierje csúcsát ünneplő, 50 éves Nicole Kidmant látták volna inkább, mások színésznő helyett jobban szerettek volna egy modellt a címlapon, de annak örülnek, hogy legalább nem a Kardashian famíliából került valaki a szeptemberi szám elejére.

Csakhogy a Vogue nem egyetlen címlappal jelentkezett, hanem egyből néggyel, így a kritikusok is megtalálhatják a nekik jobban tetszőt. Annie Leibovitz mellett Bruce Weber, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, és John Currin és Rob McKeever közös munkájával is ünnepel a lap.

Az izgalmas(abb)

Objektum doboz

A múltba révedő

Objektum doboz

A simán csak szexi

Objektum doboz

Nektek melyik címlap a kedvencetek?

Objektum doboz

Hoztam még néhány szeptemberi címlapot a világból, hogy lássátok, más szerkesztőségek és más magazinok mivel robbantják be az őszi–téli szezont.

A Vogue kínai kiadásának címlapján Bella Hadid és Chu Wong.

Objektum doboz

Nem bízták a véletlenre, csináltak még egy címlapot, rajta Anna Ewers német divatmodell és Fei Fei Sun kínai szupermodell.

Objektum doboz

A német Vogue Claudia Schifferrel ünnepel.

Objektum doboz

A 150 (!) éves Harper's Bazaar brit kiadásának címlapján Kristen Stewart idézi meg Coco Chanelt a divattervező párizsi otthonában.

Objektum doboz

Objektum doboz

A lap amerikai kiadása pedig a szupermodellek (Adriana Lima, Irina Shayk) közé ágyazott The Weeknddel ünnepel.

Objektum doboz

Anna Wintour vogue

Vannak olyan hírességek, akiknek az arcával évtizedek óta bármi eladható – mindent a szeptemberi címlapokról!

A  divatmagazinok életében a szeptember az új szezont hirdeti. Igazi fordulópont, amikor bemutatkoznak az őszi–téli időszak legújabb trendjei, és megismerhetjük a legfrissebb kollekciókat. Az „újév” alkalmából a magazinok rendszeresen extra kiadással jelentkeznek. A szerkesztők munkája ilyenkor még feszítettebb tempóban zajlik, mint egyébként. Mindenki a legjobbat és legfigyelemfelkeltőbbet szeretné megalkotni. A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek