Egyéb kategória

Hasmenés, lejáró igazolvány – 5 Murphy-igazság(talanság) utazás előtt

A nyaralások kimondatlan törvényei közül az első, hogy sosem mennek zökkenőmentesen. Olyan nincs, hogy ne hagynátok otthon valamit, vagy hogy ne történjen valami, ami kicsit keserédessé teszi az indulást. Íme a top 5 Murphy-törvény, ami biztos, hogy bekövetkezik utazás előtt!

vous - 2017.07.29.
Hasmenés, lejáró igazolvány – 5 Murphy-igazság(talanság) utazás előtt

#1 Lebetegedtek

Mert mikor máskorra időzíthetné magát egy kis láz, mint a negyvenfokos, napsütéses nyaralásra, vagy mikor máskor kaptok huzatot, fogfájást, fülfájást, női problémát, mint közvetlenül utazás előtt? Jaj, az utazás alatti hasmenés meg aztán végkép felejthetetlen élmény!

Köszi, Murphy, tényleg!

Objektum doboz

#2 Megjön

Na ez az, amit soha nem tudtok kikalkulálni, ha nyaralást terveztek. Ilyenkor végig így drukkoltok, hogy ne akkor jöjjön meg:

Objektum doboz

 És simán van olyan, hogy a naptár szerint még pont kibekkelhetnétek mensi nélkül, de ő csak fogja magát és betoppan. Arcunk ilyenkor körülbelül ilyen:

Objektum doboz

Vagyis:

Hé, nagyon benézted az időt!

#3 Lejár valamelyik iratotok

Mindig, mindig, MINDIG ellenőrizzétek! Nehogy úgy járjatok, mint én pár éve, amikor indulás előtt egy nappal járt le a személyim, és nem ülhettem gépre.

Objektum doboz

#4 Beesik egy kihagyhatatlan, rövid határidős munka

És még az autóban is gépről nyomjátok. True story.

Objektum doboz

#5 Amikor rájöttök, hogy a táskátok mérete nem fér bele a repülőtér által előírt méretbe

Jobb esetben még itthon észreveszitek, és gyorsan kunyeráltok kölcsön a családból.

Objektum doboz

takács nóra repülés telefon táska

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

Sztárszerzőnk, Takács Nóra cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.