Egyéb kategória

Hasmenés, lejáró igazolvány – 5 Murphy-igazság(talanság) utazás előtt

A nyaralások kimondatlan törvényei közül az első, hogy sosem mennek zökkenőmentesen. Olyan nincs, hogy ne hagynátok otthon valamit, vagy hogy ne történjen valami, ami kicsit keserédessé teszi az indulást. Íme a top 5 Murphy-törvény, ami biztos, hogy bekövetkezik utazás előtt!

vous - 2017.07.29.
Hasmenés, lejáró igazolvány – 5 Murphy-igazság(talanság) utazás előtt

#1 Lebetegedtek

Mert mikor máskorra időzíthetné magát egy kis láz, mint a negyvenfokos, napsütéses nyaralásra, vagy mikor máskor kaptok huzatot, fogfájást, fülfájást, női problémát, mint közvetlenül utazás előtt? Jaj, az utazás alatti hasmenés meg aztán végkép felejthetetlen élmény!

Köszi, Murphy, tényleg!

Objektum doboz

#2 Megjön

Na ez az, amit soha nem tudtok kikalkulálni, ha nyaralást terveztek. Ilyenkor végig így drukkoltok, hogy ne akkor jöjjön meg:

Objektum doboz

 És simán van olyan, hogy a naptár szerint még pont kibekkelhetnétek mensi nélkül, de ő csak fogja magát és betoppan. Arcunk ilyenkor körülbelül ilyen:

Objektum doboz

Vagyis:

Hé, nagyon benézted az időt!

#3 Lejár valamelyik iratotok

Mindig, mindig, MINDIG ellenőrizzétek! Nehogy úgy járjatok, mint én pár éve, amikor indulás előtt egy nappal járt le a személyim, és nem ülhettem gépre.

Objektum doboz

#4 Beesik egy kihagyhatatlan, rövid határidős munka

És még az autóban is gépről nyomjátok. True story.

Objektum doboz

#5 Amikor rájöttök, hogy a táskátok mérete nem fér bele a repülőtér által előírt méretbe

Jobb esetben még itthon észreveszitek, és gyorsan kunyeráltok kölcsön a családból.

Objektum doboz

takács nóra repülés telefon táska

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

Sztárszerzőnk, Takács Nóra cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek