Egyéb kategória

Az idei karóratrendek vs. időtálló darabok – vajon kell a kettő között választanunk?

Ruha-, cipő-, táska- és ékszerdivat – olyan trendek, amikben a legtöbben naprakészek vagyunk – ha akarjuk, ha nem –, hiszen a netről, kirakatokból és magazinokból folyamatosan öntik ránk a legújabb termékeket. De olyan is van ám, hogy óratrend, hiszen a fogyasztói társadalom tiszavirág életű termékei között ennek is ugyanúgy ott a helye, mint bármi másnak, aminek a lényege, hogy minimum egyszer egy évben cseréljük le a már meglévő és egyben elavult holmijainkat. Az már egy másik kérdés, hogy egy karórának vajon meg kell-e felelnie az up to date kategóriának, vagy inkább a funkcionalitás, stílus és a minőség a fontosabb számunkra. Nézzük, ki miből válogathat idén, rövid- vagy hosszú távra!

vous - 2017.07.14.
Az idei karóratrendek vs. időtálló darabok – vajon kell a kettő között választanunk?

Manapság az órákat már nem azért hordjuk, hogy tudjuk, mennyi az idő, hiszen annyi digitális kütyü, okostelefon stb. vesz minket körül, hogy erre gyakorlatilag már nincs is szükségünk. Sokkal inkább státuszszimbólum, a ruházatunk kiegészítője, de persze valóban: vannak, akik az információért hordják, na de nem ám az idő, mint sokkal inkább az üzeneteink és emailjeink olvasására.

Egy hét internet nélkül?! Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

Sziasztok, Mojzes Nóra vagyok, laptop- és sorozatfüggő. Valószínűleg ezzel a mondattal kezdenék egy csoportterápián. Szerencsére az egyhetes detox alatt önsegítő csoportot nem kellett felkeresnem. Nem kell rosszra gondolni, nincsenek se alkohol-, se drogproblémáim, a techcuccok viszont legalább annyira függőséget okozhatnak, mint a bódítószerek, talán csak kevésbé károsak. Talán… Belevágtam egy egyhetes digitális detoxba!

Ha most elgondolkodtatok, vajon ti eddig miért is nem hordtatok karórát, vagy csak meguntátok a régit, segítek, miket érdemes végiggondolnotok a vásárlás előtt, illetve azt is, hogy melyek jelenleg a legtrendibb fajták.

Amiket először érdemes végiggondolnotok, az az ár, a minőség, hogy hosszú távra vásárolnátok-e, és a funkció (azaz hogy mennyire szeretnétek, hogy okos legyen, kell-e egyáltalán, hogy az legyen, vagy csak kiegészítőnek szánjátok a csuklótokra, mint egy ékszert).

  • Hétköznapi vagy alkalmi viseletként szeretnétek hordani?
  • Divatos, elegáns vagy letisztult legyen?
  • Digitális vagy mechanikus?
  • Végeztek fizikai munkát, esetleg hordanátok sportoláshoz is?

Ha hosszú távra terveztek, soha ne a trendek szerint döntsetek! Válasszátok a márkásat, ami garantálja a minőséget is, és általában legalább két év garancia is jár hozzá. Igaz, ezekért jóval többet fizethettek, de sokkal jobb befektetés lesz, nekem elhihetitek. Én lassan nyolc éve nyűvök egy Donna Karan-darabot. Igaz, a bőrszíj pár év után beadta az unalmast…

de inkább cserélem le a szíjat, minthogy évente cseréljek karórát.

Persze sokszor van, hogy épp egy olyan trend hódít, ami igazából soha nem is fog kimenni a divatból, vagy épp a formája és a színe annyira közel áll hozzánk, hogy múló trend ide vagy oda, mégis bevállaljuk, és még évekkel később is hordjuk – de ezt is csak akkor tehetitek meg, ha nem egy ócska, filléres darabot választotok. Azonban hiába tetszik a trendi darab, és hiába gondoljátok, hogy biztosan évekig fogjátok még hordani, túl sok pénzt nem érdemes rááldozni. Ha trendekről beszélünk, találjuk meg az arany középutat és a nekünk megfelelő ár-érték arányt. Egy színes műanyagdarabnál nem hullatunk könnyeket, ha pár hónap alatt bemondja az unalmast, vagy mi unjuk meg, nem úgy egy több tízezresnél, amire ugyanúgy ráunhatunk.

Ha ragaszkodtok a minőséghez, de nem akartok túl sokat kicsengetni egy-egy darabért, én Donna Karant, Tommy Hilfigert, Michael Korst melegen ajánlom. De ha a trendeknek hódolnátok inkább, mutatom, melyik az az öt, amivel legalább kevésbé lőhettek mellé, és amit még talán viszonylag sokáig hordhattok úgy, hogy ne unjatok rá, emellett pedig könnyen beilleszthető a ruhatáratokba, bármilyen stílusú is legyen az öltözködésetek.

1. DKNY 2. DKNY 3. Esprit 4. Bewell 5. DKNY 6. H&M 7. Esprit 8. Fossil 9. Bewell 10. H&M

1. DKNY 2. DKNY 3. Esprit 4. Bewell 5. DKNY 6. H&M 7. Esprit 8. Fossil 9. Bewell 10. H&M
Forrás:
VOUS

A minimalista

Letisztult, könnyed stílus jellemzi, ettől pedig időtlen és kifinomult. Ugyanúgy beilleszthető egy klasszikus, elegáns ruhatárba, mint egy laza vagy akár sportos viseletbe. A titka az egyszerűségében rejlik.

Az időtlen fehér

Ha csak nem valami csilli-villi óriásdarabra esik a választásotok, ez is egy olyan darab, ami akár jolly joker is lehet. Figyelemfelkeltő és elegáns. Én azt javaslom, ha egy fehér órára esik a választásotok, vegyetek hozzá különböző szíjakat is, pillanatok alatt és napról napra az öltözéketekhez igazíthatjátok majd.

Sportosan elegáns

Ha szeretitek a kényelmes darabokat a hétköznapokban, de egy cseppnyi eleganciával is megspékelnétek, akkor ez lesz a tökéletes darab számotokra. Az athleisure fesztelen, merész, sportos, kényelmes és egyaránt illik egy esti bulira, mint egy sportos hétvégére, vagy akár a dolgos hétköznapokra.

 Gumicsizmától a zokni-szandál kombóig – Ruhadarabok, amelyek váratlanul hódító útra indultak

Ruhadarabok, amelyek váratlanul hódító útra indultak

„Hányszor fordult már elő veletek, hogy értetlenül álltatok egy új trend megjelenése előtt? Hogy elkerekedett szemmel néztétek egy-egy divatbemutató vagy magazin képeit? Ha rendszeresen figyelemmel kíséritek a divatvilág történéseit, akkor talán már meg sem lepődtök a tervezők újabb és újabb őrült ötletein. Minden fashion show a látványról, a figyelem megragadásáról és gyakran a meghökkentésről szól, ezért bárminek van helye benne, ami különleges és formabontó.

Fő a természetesség

Na nem csak formában és színben, az anyagokban is. Ma már szerencsére egyre többen vannak, akiknek nem elég az, hogy valami hogyan néz ki, milyen a formája, az is fontos, hogy környezettudatos legyen. Aki szívesen válogatna az idei trendek közül, de ezzel a szemlélettel, azoknak a fából készült darabok lesznek a befutók.

A klasszikus arany

Sokoldalú, elegáns, feltűnő, szinte mindenhez passzol. Ha ezüstékszereket hordtok, válasszatok ezüstöt, ha aranyékszereket, válasszátok a fehér-, rózsa- vagy sárgaaranyat.

Vagy toljátok le magasról, ki mit mond, és hallgassatok rám: keverjétek a színeket kedvetek szerint, úgy sokkal izgalmasabb lesz az összhatás!

Ajánlott cikkek