Egyéb kategória

Kedvenc vígjátékaink, amiken fetrengeni tudunk a röhögéstől

Napközben gyakran jókat vihorászunk az irodában, hiszen ez mégiscsak egy női szerkesztőség, egymás búján-baján, nyomorán és viccein képesek vagyunk órákig röhögni. Este többnyire a barátainkkal vagy nélkülük tesszük ugyanezt, a szabadban, a lakásban, vacsora közben, vagy a képernyő előtt ülve egy remek film előtt. Ha ti is szeretitek a vígjátékokat, eláruljuk, hogy a VOUS-lányok melyik filmektől kapnak leginkább röhögőgörcsöt!

vous - 2017.07.08.
Kedvenc vígjátékaink, amiken fetrengeni tudunk a röhögéstől

Amikor Móka és kacagás napunkra eldöntöttem, hogy egy „vicces filmes” gyűjtőcikkel lepnélek meg benneteket, annyi vígjáték futott át az agyamon: Van, aki forrón szereti, Mi folyik a sötétben – ami Viola nagy kedvence is –, Elsietett házasság, Süti nem süti stb. A listát hosszasan sorolhatnám, de akkor akár napestig is a gép előtt ülhetnétek. Kénytelen-kelletlen tehát csak a legeslegnagyobb favoritomat, a – talán kevésbé ismert 1967-es – Mezítláb a parkbant szeretném bemutatni nektek, és amit mindenkinek ajánlanék, aki szeret jókat nevetni, szereti az iróniát, Jane Fondát, Robert Redfordot, a régi filmeket, és azt, ha a párok viccesen cívódnak egymással – számunkra legalábbis.

Olyan dumák vannak benne, ami biztosan beépül majd a mindennapi beszédetekbe, és olyan zseniális színészi játékok, ami arra sarkall majd, hogy újra és újra megnézzétek. Ritkán mondok ilyet, de ennél a filmnél még a szinkron is zseniális, amit Pápai Erikának és Tahi-Tóth Lászlónak köszönhetünk.

A film minden pillanata aranyat és mosolyt ér!

Objektum doboz

Hozzám hasonlóan Emcsinek sem volt könnyű egyet kiválasztania, így nem is tette! Ő a következő filmekért rajong:

„A második legkedvencebb vígjátékom a Superbad, avagy miért ciki a szex. Amerikai pite? Pff… Haha, ez a film az igazi tinivígjáték. Zseniális szereposztás, alpári, ám mégis rendkívül kacagtató jelenetek. IMÁDOM!

Kedvenc jelenetem:

Mi ez rajtad, Fogell? Mellény k@cs@g, he?

Objektum doboz

A legkedvesebb pedig a Förtelmes főnökök első része, ami nagyon sokak szerint nem is vicces, de én 24 órában tudnám nézni, annyira imádom.

Na, ne pattogjunk már, Jodie Foster!

Objektum doboz

Viola többek között az Ami sok, az sokk – The Burbs – című filmért rajong:

„Valószínűleg kevesen ismerik Tom Hanks és Carrie Fisher kilencvenes évekbeli vígjátékát, pedig marha vicces. A sztori szerint egy idilli, amerikai kertvárosban a lakók fura szemmel néznek az egyik házra, illetve az ott lakó családra, Klopekékra, mert – hát, hogy is mondjam – Klopekék elég furák. Pontosabban a környékbeli férfiak szerint furák – a feleségek teljes döbbenettel nézik, hogy a férjeik milyen gyanakvóan viseltetnek egy ártatlan család iránt. Vajon a fura szomszédok tényleg furák, vagy csak a környékbeli férjek fantáziája túl élénk?”

Ez pedig Vio kedvenc jelenete a filmből:

Objektum doboz

Anikó a Sátánkára esküszik:

„Lehet utálni Adam Sandlert, de ez a film már annyira gáz és kínos, hogy az már jó! Szerintem itt kivételesen remek munkát végeztek a fordítók és a szinkronszínészek is. Na és a soundtrack is megér egy misét: hiába, a 2000-es évek elején a rockzene még benne volt a mainstreamben. És mennyire visszasírom ezt a zenei korszakot!”

Objektum doboz

Andi is nehezen döntött, ezért kénytelen voltam kényszeríteni belőle egyet, A dobogón nála…

A múmia kapta a legrangosabb helyet:

„Brendan Fraser szívszerelmem volt tinikoromban, de a legjobb a Múmiában, hogy lehet röhögni azon, mennyire túljátszott. Örök kedvenc, rendszeresen újranézem.

Objektum doboz

És akik még helyet kaptak a dobogón:

Ki a faszagyerek – Egyáltalán nem szokványos vígjáték, legszarabb napjaimon is képes felvidítani, iszonyú jók benne a poénok és a karakterek is.

A szállító – Ehhez kell egy lelkiállapot, hogy megnézzétek. Én mindig úgy nézem, hogy keresem benne a fizikai lehetetlenségeket és a legszarabb dumákat. Amiből azért van elég sok…

Ti milyen filmen tudtok hasfájásig röhögni?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.