Egyéb kategória

Horoszkópelemzés: A 12-es ház burka és ami mögötte van

Érdekes ez a 12-es ház, különösen, ha valakinek ott áll a Napja, Holdja. Él egy burokban. Vagyis sokszor nem nagyon él, de biztonságban érzi benne magát. A mai ügyfelem „burkát” vagy kagylóhéját a férj adja, tartja fenn, akivel egységben érzi magát… sok-sok éve. Nap, Hold, Merkúr, születési uralkodó a 12-es házban.

vous - 2017.07.07.
Horoszkópelemzés: A 12-es ház burka és ami mögötte van

Most az a kérdés foglalkoztatja, hogy mi van akkor, amikor erős impulzusok jönnek, hogy kitörjön a jól megszokott burokból. Például egy uránuszi hatás Plútóval megspékelve. Mit fog vajon látni? Mi lesz, ha megreped a burok, ha szétpukkad a burok, (az illúzió) amiben él? Mit fog látni a férj, és mit fog ő látni a kapcsolatukban? Megéri vajon feladni a burkot? A helyzet az, hogy már reped… és már visszafordíthatatlanul. Mint amilyen a megszületés a saját éltünkbe… elkezdődött.

Lehet késleltetni, el lehet lenni egy bizonyos állapotban jó sokáig, de aztán jobb az életünkbe megérkezni, benne lenni, mintsem, hogy elmenjen mellettünk.

A „burok” is és a 12-es ház is egyfajta elhatárolódást jelez. Akinek itt bolygói vannak, kiváltképp, ha az a Nap, határt húz önmaga és mások közé. Azért, hogy tisztán lássa, mi az, amit ő tesz, és mi az, amit mások. Ez adhat egyfajta biztonságérzetet, ám valódi egységélményt aligha, még ha nagyon vágyik is rá. Elszigetel, elmagányosít.

További érdekessége ennek a háznak, hogy az egységélmény-keresés, az eggyé válás, a másokban való feloldódás területe. Hogyan lehetséges ezt az ideát megvalósítani, ha elszigetelt vagyok, burokban élek? Milyen „varázslat” kell ahhoz, hogy az elhatárolódás megszűnjön?

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.