Ha valami hamis, akkor az első gondolat, hogy csakis szegényebb, sivárabb, vacakabb lehet az eredetinél, pedig ez nem feltétlenül van így. A görögök „hamis” sajttortája tökéletesen rácáfol erre az előítéletre: könnyebb, krémesebb és egyszerűbb is, mint az „igazi”.
Hogy miért sajttorta a sült joghurttorta? Mert a cheesecake jobban hangzik, mindenki ismeri és szereti, és rögtön tudja, miről is van szó. A klasszikus sajttorta natúr krémsajtból készül, ami nem olcsó mulatság, ráadásul ehhez a süteményhez számottevő mennyiségre van szükség belőle.
A jó hír, hogy a sűrű és krémes görög joghurtból is készíthető sajttorta, ami nemcsak pénztárcabarát alternatíva a krémsajtos változathoz képest, de a végeredmény sokkal könnyedebb, levegősebb, krémesebb is.
A görög joghurt egyébként csodás alapanyag, nagyon kellemes ízű és krémes állagú tejtermék, leginkább a tejföl és a joghurt közé sorolható, de sokkal sűrűbb és selymesebb, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a mascarpone vagy más krémsajt.
3 nyomós érv az egészséges kéksajt mellett
A márványsajtként is ismert kék penészes sajt nemcsak finom, hanem fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megvédéséért. Legyen az rokfort, gorgonzola, stilton vagy márványsajt, a kék penészes sajtokat érdemes rendszeresen beillesztenünk étrendünkbe.
A cikk folytatása ITT jön!
Otthon is elkészíthető sima joghurttal és egy kis tejszínnel, nagyon finom müzlivel, pohárkrémnek, mártogatósnak, akár főzelékek habarásához – vagy éppen ehhez a hamis sajttortához.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!