Egyéb kategória

Könyves bakancslista divatrajongó lányoknak

Imádom az életrajzi könyveket, imádom a divatot, szóval a divattervezőkről szóló életrajzokkal le lehet venni a lábamról. Ha hozzám hasonlóan ti is így vagytok ezzel, akkor a következő négy könyvet olvassátok el még idén nyáron. (Vagy ha nem fér bele, akkor csak vegyétek fel őket az „Ezt tuti elolvasom!”-listátokra.)

vous - 2017.07.06.
Könyves bakancslista divatrajongó lányoknak

1. Laurence Benaim: Yves Saint Laurent – A XX. század legnagyobb divattervezőjének élete

A valaha élt egyik legnagyobb tervezőzseni karrierje során festményekből ruhákat álmodott, ő adott a nőkre először szmokingot, és a szafari stílust is a nagyvárosi dzsungelbe álmodta újra. Provokatőr volt, de közben divatot teremtett a provokációval. Ő volt az első, aki tervezőként a saját divatházának parfümjét reklámozta (azóta mennyien ezt teszik!), mindezt anyaszült meztelenül. Ne felejtsétek, amikor ez történt, 1971-et írtunk. Yves Saint Laurent tavaly ünnepelte volna a 80. születésnapját, és mai napig hatással van a divatra.

Objektum doboz

Laurence Benaim műve klasszikus életrajz tele olyan nevekkel, utalásokkal, amelyekhez azért nem árt a közeletekben egy okostelefon. De higgyétek el, annyira be fog benneteket szippantani Saint Laurent és a divat világa, hogy maximálisan ki tudtok majd kapcsolni.

Bővebben a könyvről az Európa Könyvkiadó oldalán olvashattok.

2. Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood

Vivienne Westwood nemcsak divattervező, hanem aktivista is. Védi a környezetet, az állatokat, a fenntarthatósággal foglalkozó divatoldalakon rendszeresen feltűnik az a bizonyos idézet, amely szerint vásároljunk kevesebbet, válasszunk tudatosan és használjuk lehetőleg minél tovább, amit megvettünk. A könyvből az is kiderül, miért olyan fontos ez Westwood számára, miért nem mindegy neki a Föld sorsa.

Bővebben a könyvről az Európa Könyvkiadó oldalán olvashattok.

Objektum doboz

3. Patricia Gucci: Gucci – Egy sikeres dinasztia története

Sajnos még egyetlen sort sem tudtam olvasni ebből a könyvből, de aki a borítót tervezte, annak máris adnék egy piros pontot. Eléggé Instagram-kompatibilis lett, ami egy könyv esetében óriási előny.

Objektum doboz

A könyv egy elhallgatott szerelmi történetet mesél el. Aldo Gucci az első római Gucci-üzletben ismert meg egy fiatal lányt, Brunát, akibe beleszeretett. Amikor a lány teherbe esett, Londonba költöztette, majd később mindenki tudta nélkül visszaköltöztette Rómába. Patricia első tíz évében rejtőzködve, a világtól elszigetelten élt, majd lassan édesapja legfiatalabb tanítványává vált, és a családi vállalkozásban dolgozott egészen 1987-ig, amikor a család eladta a birodalmat.

Bővebben a könyvről a Gabo Kiadó oldalán olvashattok.

4. Tommy Hilfiger: Amerikai álmodozó – Életem a divat és az üzlet világában

Igazi sikersztori! Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb karriertörténete a divat világában. Nagyjából így jellemezhető Tommy Hilfiger története, akinek a személye szerintem csak kevesek számára ismeretlen itthon.

Bővebben a könyvről az Atlantic Press oldalán olvashattok.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.