Egyéb kategória

A legtöbb ételmérgezés otthon történik: meddig állnak el a hűtőben az ételek?

Bár nagyon nem szeretünk ételt kidobni, és sok alapanyag meg is menthető, ha egy kicsit túl érett. Azonban igenis vannak olyan ételek, amelyek veszélyesek lehetnek, ha nem megfelelően tároljuk őket, vagy túl hosszan várnak sorsukra hűtőben. Vigyázat! Veszélyes is lehet!

vous - 2017.07.03.
A legtöbb ételmérgezés otthon történik: meddig állnak el a hűtőben az ételek?

Elsőre furcsának tűnhet, de a legtöbb ételmérgezés otthon, házi étellel, magánháztartásokban történik, és nyilvánvalóan minden szándékosságtól mentesen, tudatlanságból vagy gondatlanságból, mert hiszen ki akarna ártani szeretteinek, családjának vagy magának?

A legtöbb esetben hasmenéssel vagy hányással megúszhatjuk, ami persze nem kellemes, de egészen komoly kórházi szövődményei is lehetnek, ha már nem jó, romlott ételt fogyasztunk. Különösen nyáron, nagy melegben!

hütő

Hű, hűt a hűtő! – Praktikus tippek a jégszekrényhez

Gondoltam valamire, mi az? Nagy, hideg, sok-sok finomság belefér, és nélkülözhetetlen. Jó, ez így nem ér, már rég elárultam magam. De még nem tudjátok, milyen okossággal készültem nektek a hűtőkről. Lesz hűtőkisokos, praktikus kajatárolási tipp, és megismerhetitek a legmodernebb gépezetet is. Hűtésre fel!

A statisztikák szerint az ételek okozta fertőzések nagy része otthon történik, persze nyilván nagyobb hír övezi, ha egy-egy menzán, étteremben történik ilyen.

Nekik szigorú szabályaik vannak a higiéniára, hőkezelésre, eltarthatóságra, tárolásra vonatkozóan, és még így is becsúszik egy-egy extrém eset.

Ezért érdemes otthon is nagyon figyelni, de legalábbis egy kicsit tudatosabbnak lenni, mert minket soha senki nem tanított erre, és semmilyen szabály betartására nincs kötelezettségünk. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.