Bár nagyon nem szeretünk ételt kidobni, és sok alapanyag meg is menthető, ha egy kicsit túl érett. Azonban igenis vannak olyan ételek, amelyek veszélyesek lehetnek, ha nem megfelelően tároljuk őket, vagy túl hosszan várnak sorsukra hűtőben. Vigyázat! Veszélyes is lehet!
Elsőre furcsának tűnhet, de a legtöbb ételmérgezés otthon, házi étellel, magánháztartásokban történik, és nyilvánvalóan minden szándékosságtól mentesen, tudatlanságból vagy gondatlanságból, mert hiszen ki akarna ártani szeretteinek, családjának vagy magának?
A legtöbb esetben hasmenéssel vagy hányással megúszhatjuk, ami persze nem kellemes, de egészen komoly kórházi szövődményei is lehetnek, ha már nem jó, romlott ételt fogyasztunk. Különösen nyáron, nagy melegben!
Hű, hűt a hűtő! – Praktikus tippek a jégszekrényhez
Gondoltam valamire, mi az? Nagy, hideg, sok-sok finomság belefér, és nélkülözhetetlen. Jó, ez így nem ér, már rég elárultam magam. De még nem tudjátok, milyen okossággal készültem nektek a hűtőkről. Lesz hűtőkisokos, praktikus kajatárolási tipp, és megismerhetitek a legmodernebb gépezetet is. Hűtésre fel!
A statisztikák szerint az ételek okozta fertőzések nagy része otthon történik, persze nyilván nagyobb hír övezi, ha egy-egy menzán, étteremben történik ilyen.
Nekik szigorú szabályaik vannak a higiéniára, hőkezelésre, eltarthatóságra, tárolásra vonatkozóan, és még így is becsúszik egy-egy extrém eset.
Ezért érdemes otthon is nagyon figyelni, de legalábbis egy kicsit tudatosabbnak lenni, mert minket soha senki nem tanított erre, és semmilyen szabály betartására nincs kötelezettségünk.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!