Egyéb kategória

Jégkása 2.0: készítsetek őrülten frissítő jégkoktélokat

Forró nyári esték legjobb meglepetés-itala a mostanság hódító jeges koktél, ami jégkocka, fagyasztott gyümölcs vagy fagyi és némi alkohol összeturmixolva. Állagra leginkább a jégkására hasonlít, őrülten frissít, és isteni változatok készíthetők tényleg egyszerűen. 5 kedvenc következik!

vous - 2017.07.04.
Jégkása 2.0: készítsetek őrülten frissítő jégkoktélokat

Kerti partin, beszélgetős csajos estén osztatlan sikert arat a jégkoktél, legyen az gyümölcsös, boros, pezsgős vagy csokis. Azonnal deres lesz tőle a pohár, hűsít már az érintése is, és nagy előnye, hogy csak apránként lehet inni, szívószállal kiszopogatni az olvadó italt a jégkása közül.

Szinte minden klasszikus koktél jegesíthető, de új ízekkel, kombinációkkal is bátran lehet kísérletezni.

cookta-uv-koktel-tonik-ital

UV-koktél tonikkal – mentesen és kicsit spiccesen

A tonik az egyik legjobb szomjoltó és frissítő ital, jellegzetes kesernyés ízének köszönhetően. Ráadásul remek alap mindenféle alkoholos és mentes long drinkekhez, és most nem a legendás, valaha gyógyszerként fogyasztott gintonikra gondolunk.

A jégkoktéloknál a legfontosabb kellék egy erős késes robotgép vagy turmix, hiszen az italok alapja jégkocka, amit a többi alapanyaggal – és gyakran fagyasztott gyümölccsel – kásás állagúvá kell dolgoznia az ügyes kis gépnek. Emellett szükség lesz jó sok jégkockára illetve némi cukorszirupra, amit mi magunk is elkészíthetünk, cukor és víz 1:1 arányú keverékéből. Egyszerűen csak összeforralva, majd kihűtve, hiszen a jeges italba – vagy akár a klasszikus koktélokba – cukrot nem tehetünk, mert nem olvadna fel.

Epres frozé

Hozzávalók: 1 nagy marék jégkocka, 4 dl rozé jégkockatartóban lefagyasztva, 1 maréknyi fagyasztott eper, 1/2 dl cukorszirup, 1 citrom leve

Elkészítés: A lefagyasztott rozét a jégkockákkal és az eperrel turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a cukorszirupot és a citromlevet, és kásásra mixeljük. Azonnal poharakba töltjük és kínáljuk. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek