Egyéb kategória

Helló, darázsderék! – Divattippek a tökéletes homokóra alakért

Férfiak ezrei csodálták, nők ezrei pedig egyenesen irigyelték Marilyn Monroe tökéletes alakját. Nem is csoda, hiszen a lehető legnőiesebb, az úgynevezett homokóra testalkattal rendelkezett Hollywood legismertebb szexszimbóluma. De adottságok ide vagy oda, Monroe pontosan tudta, mit kell felvennie ahhoz, hogy a világ a lábai előtt heverjen. Na és ti tudjátok, milyen ruhákat érdemes hordanotok homokóra testalkattal?

vous - 2017.07.01.
Helló, darázsderék! – Divattippek a tökéletes homokóra alakért

Ti is homokóra alkatúak vagytok, ha

  • arányos a testalkatotok,
  • keskeny a derekatok,
  • a melletek és a csípőtök szélessége megegyezik,
  • a gömbölyű formák jellemzőek rátok.
Homokóra? Alma? Körte? – így döntsétek el otthon, milyen testalkatotok van Engel Nóra

Alma? Körte? Eper? – így döntsétek el otthon, milyen testalkatotok van

„Ő tuti homokóra, hisz nagy a melle. Ő meg alma, mert nagy a hasa…” – nagyjából ilyen általánosításokkal le is szoktuk rendezni a testalkatokat, pedig a történet ennél árnyaltabb és bonyolultabb. Míg sok embert a legkevésbé sem hat meg, hogy milyen testalkattal rendelkezik, addig van, akit bizony foglalkoztat, hogy melyik csoportot erősíti. De miért is ne akarnánk tudni? Oké, de hogy döntsük el szakember nélkül, hogy melyik csoportba tartozunk? Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, ez a korábbi cikkünk nektek szól!

Kíváncsiak vagytok, ki homokóra alkatú?

Beyoncé

Objektum doboz

Jennifer Lopez

Objektum doboz

Salma Hayek

Objektum doboz

Kezdjük néhány alapszabállyal!

Mint minden testalkatnál, a homokóránál is az a cél, hogy a pozitív adottságokat hangsúlyozzuk. Mivel a legarányosabb testalkatról beszélünk, fontos, hogy ne rejtsük el a domborulatokat – emiatt érdemes kerülni:

  • az oversize ruhákat és felsőket
  • a tunikákat
  • az egyenes szabásvonalú zsákruhákat
  • a bő pulóvereket és kabátokat

Elő a dekoltázzsal! 

Bár a testalkatok meghatározásánál a mell mérete nem az elsődleges szempont, nagy általánosságban elmondható, hogy aki a homokórák táborát erősíti, mell és fenék tájékon is gömbölyű. Pontosan emiatt érdemes a dekoltázzsal játszani. Válasszatok mélyen gombolt vagy V nyakú felsőket, ezzel ugyanis nyújtotok a nyakatokon, a mellkasotokon és kiemelitek a dekoltázsotokat.

Bátran válogathattok szinte bármilyen testhez álló vagy derékben szűkített felső közül, a lényeg, hogy hangsúlyozzátok a derekatokat.

Apropró, derék! Ti aztán bátran hordhattok öveket, megkötős felsőket, ruhákat, kabátokat, ezekkel ugyanis mind-mind a megfelelő testrészre terelitek a figyelmet. 

Jöhetnek a magas derekú nadrágok!

A tökéletes alsórész megtalálásában talán még könnyebb dolgotok van, mint ami a felsőket illeti. Nadrágok közül a skinnytől kezdve a trapéznadrágon át egészen a bootcut fazonig bármit választhattok, nem lőhettek mellé. Ha a legjobb hatást szeretnétek elérni, szerezzetek be egy magas derekú nadrágot, ezzel tökéletesen kihangsúlyozzátok azt, amitek van – helló, szuperszexi darázsderék! Inkább szoknyapártiak vagytok? Tereljétek a hangsúlyt a derekatokra és a lábatokra egy A vonalú fazonnal vagy válasszatok ceruzaszoknyát, ami minden alkalomra tökéletes, ráadásul egy homokóra alakon úgy áll, mintha rászabták volna.

Na?

Objektum doboz

szemes nóra

Szemes Nóra személyi stylist: Ne gondoljuk, hogy a konfekcióméretnek tökéletesnek kell lennie

Csak egy normális farmert szeretnénk: miért ilyen elcseszett a méretezés egy-egy üzletben? Ezzel a címmel írt cikket Emcsi nemrég arról, miért nem találunk egy normális felsőt/nadrágot/szoknyát magunknak. A Facebookra érkező kommentek alapján úgy tűnik, teljesen mindegy, hogy XS-es, M-es vagy L-es, homokóra, fiús vagy körte testalkat valaki, ugyanúgy térdig járja a lábát, mire talál magának egyetlenegy jó ruhadarabot is. Egy biztos: nem velünk van a baj. Hanem akkor mivel? A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.