Egyéb kategória

Kötni, keresztezni és csomózni is lehet: így viseljétek a kendőt idén nyáron

Aki a divatban egy kicsit is képben van, az tudja, hogy az íratlan divatbiblia szerint egy Hermés selyemkendőnek minden nő ruhatárában ott a helye. Aki pedig az árakkal is képben van, az tudja, hogy egy Hermés selyemkendő irreálisan drága. A stílus viszont nem pénz kérdése – és ezt most be is bizonyítjuk: mutatunk pár kendőtrükköt, ami ártól függetlenül bármilyen szettet feldob.

vous - 2017.06.28.
Kötni, keresztezni és csomózni is lehet: így viseljétek a kendőt idén nyáron

Aki nyitott szemmel járja az üzleteket, észrevehette már, hogy a kendők terén valami változott: a hatalmas méretű darabok helyett keskeny és hosszú kendőket látni mindenütt. Divat lett a francia nők védjegyének számító, nyakba kötött kis kendő, ami méreténél fogva csuklóra vagy bokára kötve is viselhető – és természetesen még mindig imádjuk a táskákat díszítő textileket is.

Egy új dolog is megjelent a bizsukat árusító boltokban: a különféle medálokkal együtt kínált keskeny textilcsík, ami valahol félúton helyezkedik el egy franciás kendő és egy nyaklánc között. 

Egy szó mint száz, idén nyáron kötni, keresztezni, csomózni is lehet – mindegy, csak kendőből legyen.

Viselhetitek a klasszikus módon, vagy ékszer helyett, esetleg övként, de akár nyakkendőként is. 

Lecserélhetitek vele a táskátok madzagját

Mert miért ne? Ha összehúzós batyutáskátok van, bármikor felfrissíthetitek a külsejét, ha lecserélitek a madzagot egy kendőre. Ha esetleg meg szeretnétek tartani az eredeti zsinórt, semmi akadálya: a textil úgyis takarni fogja. Ahány kendő, annyiféle variáció lehet belőle, és még a legegyszerűbb szettet is feldobja.

Forrás:
Molnár Anikó

Használhatjátok öv helyett

Egy nadrág vagy egy szoknya derékrészébe fűzve, betűrt felsővel izgalmas kiegészítővé válhat. Köthetitek masnira, csomóra, vagy hagyhatjátok simán lógni. De akár bővebb szabású, egyberészes ruhához is viselhetitek övként: kössétek a derekatok legvékonyabb pontjára, és picit lazítsátok meg fölötte a ruha anyagát.

Forrás:
Molnár Anikó

Készíthettek belőle turbánt vagy fejpántot

Egy nagy, négyzet alakú kendőből teljes fejet fedő turbánt lehet készíteni – egy vékony, hosszúkás kendőből pedig turbánhoz hasonló fejpántot. Keresztezzétek az anyagot elöl, a homlokrészen, és hátul, a tarkótoknál kössétek meg. 

Forrás:
Molnár Anikó

BAZÁR

1.Parfois 2.Pull&Bear 3.Parfois 4.Promod 5.Zara 6.Zara 7.Parfois 8.Promod 9.H&M

1.Parfois 2.Pull & Bear 3. Parfois 4. Promod 5. Zara 6. Zara 7. Parfois 8. Promod 9. H&M
Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.