Egyéb kategória

Pilóta vagy macskaszem? – Válasszatok napszemüveget az arcformátokhoz!

Túlméretezett, tükrös, retró, pilóta, csilli-villi – csak néhány kedvenc az idei napszemüvegtrendekből. De álljunk csak meg egy pillanatra: a napszemüveg-vásárláskor az aktuális trendek előtt érdemes figyelembe venni, milyen arcformához válaszjátok az adott darabot. Ebben segítek ma nektek. 

vous - 2017.06.27.
Pilóta vagy macskaszem? – Válasszatok napszemüveget az arcformátokhoz!

Habár a trendek évről évre változnak, nem árt tudni néhány alapvető szempontot, amit napszemüveg vásárlásakor figyelembe vehetünk, hiszen ahogy egy ruha szabását, úgy egy napszemüveg fazonját is a saját adottságaink alapján érdemes kiválasztani. 

Környezetbarát napszemüvegek magyar márkáktól

Környezetbarát napszemüvegek magyar márkáktól

„Mivel végre itt a strandidő és a nyár, a napszemüveg-vásárlás is aktuális. Nézzetek szét olyan magyar márkáknál, amelyek a fenntarthatóságot, a környezet védelmét, a kézi megmunkálást és a magas minőséget tartják szem előtt. (Szem előtt, értitek!)” 

Főszerkesztőnk, Eszter zöld cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Ovális

Ha az ovális arcú csajok táborába tartoztok, jó hírem van: szinte bármilyen fazonnal kísérletezhettek. Az ovális fejforma majdnem teljesen szimmetrikus, így legyen szó vastag vagy vékony keretről, oversized vagy kisebb darabról, nem lőhettek mellé. Válogassatok túlméretezett fazonok közül, vagy szerezzétek be a közkedvelt clubmaster vagy aviátor fazonú szemüvegeket, és nyert ügyetek lesz! 

1. Pull&Bear 2. Pull&Bear 3. Reserved

1. Pull & Bear 2. Pull & Bear 3. Reserved
Forrás:
Cséfalvay Fanny

Kerek

A kerek arccal rendelkezőknek érdemes az aszimmetrikus vagy a szögletesebb fazonok közül válogatniuk, ezekkel ugyanis kontrasztosabbá tehetik az arcvonásaikat. Kerüljétek az íves felső résszel ellátott és a nagyon kerek Lennon-szemüvegeket.

1. Zara 2. Bershka 3. Pull&Bear

1. Zara 2. Bershka 3. Pull & Bear
Forrás:
Cséfalvay Fanny

Szögletes

A szögletes arcra leginkább a szigorú vonások és a karakteres áll a jellemző. Ahhoz, hogy ezeken az adottságokon lágyítsatok, érdemesebb a kisebb méretű, kerek fazonú napszemüvegek közül választanotok. 

1. Bershka 2. Mango 3. H&M

1. Bershka 2. Mango 3. H&M
Forrás:
Cséfalvay Fanny

Szív alakú

A szív alakú arccal rendelkezőknek az oválishoz hasonlóan könnyű dolguk van. Olyan fazonokkal érdemes az arc pozitív vonásait hangsúlyozni, amelyek követik az állkapocs vonalát, mint például a macskaszemforma. 

1. Stradivarius 2. Reserved 3. Mango

1. Stradivarius 2. Reserved 3. Mango
Forrás:
Cséfalvay Fanny

Hosszúkás

A hosszúkás arcnál az arc láthatóan hosszabb, mint amilyen széles, így érdemes megbarátkozni a nagyméretű darabokkal, amikkel elkerülhetitek, hogy optikailag nyújtsatok az arcon. Kerüljétek a kerek formákat, és válogassatok olyan fazonok közül, amik az arccsonton ülnek! 

Forrás:
1. Reserved 2. Mohito 3. Reserved

Mi alapján választotok napszemüveget?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek