Egyéb kategória

Ha utaznátok az időben vagy csak a kádban sírnátok egyet… – A VOUS-lányok kedvenc filmzenéi

Jelenleg talán senkinek nincs olyan kellemesen szomorú hangja, mint Lana Del Reynek. Annak az énekesnőnek, aki a gödör mélyéről egészen Hollywood csúcsáig mászott, meghódította a slágerlistákat, majd elmondta: popslágerek helyett mindig is filmzenéket szeretett volna készíteni. El is készült A nagy Gatsby, majd számos más film zenéje, amit azóta is szívesen dúdolunk. A 31 éves énekesnő születésnapja alkalmából ezúttal kedvenc filmzenéinket gyűjtöttük össze. 

vous - 2017.06.21.
Ha utaznátok az időben vagy csak a kádban sírnátok egyet… – A VOUS-lányok kedvenc filmzenéi

Ancsa – Majdnem híres

Teaimádó fotósunk, Ancsa egy időutazásra indulna, kedvenc számát hallva.

„Ezt a soundtracket hallgatva legszívesebben visszamennék az időben a '60-as, '70-es évek Amerikájába, és együtt turnéznék a rocksztárokkal!

Objektum doboz

Mojzi – Twin Peaks

DIY-királynőnk, Mojzi gyakran zárja ki a szerkesztőséget az életéből, és csapja fel a fülesét munka közben. Most már tudjuk: nem minket nem szeret, csupán rajong a filmzenékért.

„Én imádom a filmzenéket, napi szinten 80%-ban ezeket hallgatom: Hans Zimmer, Thomas Newman, James Newton Howard, Philippe Glass, Joan Johannson. Ők a legnagyobb királyok szerintem,

és persze a legeslegnagyobb kedvencem Angelo Badalamenti, akinek a Twin Peaks zenéjét köszönhetjük. Ő egy Isten!

Objektum doboz

Mcsi – LOL

A csapat legszókimondóbb tagja, Mcsi egy könnyed lötyögős zenét választott kedvencéül.

„Utálom az ilyen filmeket, különösen Miley Cyrust nem kedvelem (illetve nem értem, hogyan hódíthatott meg egy olyan pasit, mint Liam Hemsworth), de a kedvenc filmzeném mégis a LOL című mozi zenéje.

Igazából nem a filmhez társítom, szerintem ez a dal önmagában csúcsszuper.

Objektum doboz

Eszter – Zongoralecke

Ha egyediségről van szó, főszerkesztőnk, Eszter verhetetlen. Ezt most is bebizonyította a választásával.

„Nagyon szeretem ezt a filmet, igazából az egész zenéje nagyon szép, Michael Nyman egy zseni. De azt hiszem, ez a kedvenc részem.”

Objektum doboz

Nóri A nagy Gatsby

Szerkesztőnk és újdonsült stylistunk, Nóri sok cikkben elárulta már: él-hal A nagy Gatsbyért, így az ő választása senkit nem lepett meg. 

„Imádom az összes, mások által trash kategóriába sorolandó filmzenét, pláne az igazi dallamtapadós, slágergyanús számokat. Nagy kedvencem Lana Del Reytől a Young and Beautiful. Egyrészt mert A nagy Gatsby filmzenéje, másrészt mert egy különös érzés fog el, ha meghallom: egyszerre tölt el szomorúság és boldogság.

Amúgy meg rosszabb napokon igazi kádban sírós zene. Kell ilyen is, nem?

Objektum doboz

Andi – Eredet

A legjobb #egyperces cikkeink szerzője, Andi beavatott minket, hallássérültként milyen szempontok fontosak számára.

„Hans Zimmer Time című száma nagy kedvencem, de a Walter Mitty titkos élete című film zenéjét is szeretem. Hallássérültként én elég válogatós vagyok zene terén, eleve a dallamos számokat érzékelem úgy, hogy élvezhető is. És ezek a zenék ilyenek. Ebben a kettőben pont azok a hangok vannak benne, amiket minden számban keresek. Mondjuk úgy, minden kritériumnak megfelelnek.”

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!