Egyéb kategória

Kiderült: ez a világ legdrágább táskája!

Mennyit pénzt szánnátok álmaitok táskájára? Mondjuk úgy 103 milliót? Ennyibe kerül ugyanis a világ legdrágább kézitáskája.

vous - 2017.06.07.
Kiderült: ez a világ legdrágább táskája!

Az Hermès megdöntötte saját rekordját – újra. Szerdán egy 30 cm-es, speciálisan festett, himalájai krokodil bőréből készült Birkin táskát 379 ezer dollárért, azaz 103 millió forintért adtak el egy hongkongi árverésen, így a világ legdrágább táskája került eladásra. A Christie's aukciósház szerint kézitáskáért soha nem adtak még ennyi pénzt.

Az elkelt Birkin táskát 2014-ben készítették, és 18 karátos aranycsat, valamint 205 gyémántberakás díszíti.

Objektum doboz

Az előző rekordot szintén egy himalájai Birkin táska tartotta, azt 300 ezer dollárért értékesítették. A Birkin táskát 1984 óta készítik, névadója Jane Birkin brit származású énekesnő-színésznő, mi több, stílusikon. Jane nemrég megkérte az Hermèst, hogy ne használják a nevét, mivel nem tartja etikusnak, hogy krokodilból készítik a táskát

Egy 2016-os tanulmány szerint az Hermès Birkin táska jobb befektetés, mint az arany.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.