Egyéb kategória

Adjatok egy varázstűt! – 6 ok, ami miatt nagyon szeretnék tudni varrni

Néha nagyon-nagyon tudok vágyakozni az után, hogy bárcsak tudnék varrni. Mindkét nagymamám vérbeli varrónő volt, így gyakran megesett, hogy anyuval hasonló vagy ugyanolyan szettben nyomultunk. Igen, szerintem elég menő volt. A nagyijaimnak varázskezei voltak, és hát nekem nem jutott belőle, pedig tudnék mit kezdeni vele, ha tudnék varrni...

vous - 2017.05.28.
Adjatok egy varázstűt! – 6 ok, ami miatt nagyon szeretnék tudni varrni

Mert azon túl, hogy imádom a varrógép működését nézni és imádom a régi típusú varrógépeket – még a lábbal hajthatósakra gondolok –, sok előnye van annak, ha valaki konyít a varrás művészetéhez. Varázslatos egyébként is megfigyelni, hogyan állnak össze a darabok egésszé. A méretvétel mérőszalaggal és az anyagokból a részletek kiszegése krétával maga volt a bűbájosság. Ha ezeket tudnám, akkor annyi mindent készítenék, már azon túl, hogy magamnak is fel tudnám hajtani a ruháim alját.

Klassz táskákat varrnék magamnak

Főleg gymbageket és textiltáskákat bevásárláshoz. Ezekhez ráadásul nem is kell új anyagokat venni, elég, ha otthon meglévő megunt ruháitokat használjátok fel hozzá, akár még farmerből is készülhet egy táska! Ezzel egyúttal a fenntarthatóságot is támogatjátok, és akár a zacskókat is kiváltanám pici textilzsákokkal. Azért mintás zsákokkal vásárolni sokkal menőbb, mint szanaszét szakadó zörgő zacsikkal!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Cuki babákat és figurákat készítenék

Nagyon klassz figurákat és babákat lehet varrni textilekből, ráadásul tényleg csak a fantáziátokon múlik, hogyan néz ki a végeredmény. Lehet huncut, lehet dühös, lehet királylány, de akár egy őzike is vagy embergyerek. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Takarók

Odavagyok a  patchwork takarókért. A mintáik a végtelenségig variálhatóak, romantikus hangulatuk van, emellett pedig melegen tartanak. Azért nem kis meló egy ilyet megvarrni!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

agytakaro-monogram-quilt-varromamik-love-colors-rencek-kovacs-julianna-interju3

„Erőt és izmot próbáló teljesítmény egy ilyen ágytakaró elkészítése”

Julianna lakástextilek, párnák, ágytakarók, hangulattextíliák készítésével foglalkozik. Rendszeresen kerülnek ki a kezei közül szebbnél szebb díszek, dekorációk, kézműves textilek. Minden, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzük magunkat a lakásunkban.

Őt ismerhetitek meg ebben az interjúban.

Csendeskönyvek

A csendeskönyvek többnyire filcből készülnek, és jól tapintható felületeik vannak. A babák és gyerekek finommozgását és tapintásérzékelését is fejleszti, hiszen nagy részük darabokra szedhető, tépőzáras, így boldogan szedik szét és illesztik össze. Emellett pedig gyönyörűen színesek, részletgazdag mintáik vannak. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Bébijátékok

A varrócsoportokat elárasztják a szebbnél szebb babaváró gyerekszobák képei. Ezek tele vannak az anyukák kézzel varrott babatakaróival, párnáival, faldíszeivel. Ezek mind textilből készült felhőcskék, hercegkisasszonyok, akik vigyázzák a kicsik álmát. Egyszerűen mesebeli mind!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Semmi extra, csak ez a magyar lány megvarrja a teljes ruhatárát Békési Anna

Semmi extra, csak ez a magyar lány megvarrja a teljes kapszulagardróbját

Békési Anna elhatározta, hogy 2017-ben kihívás elé állítja magát: minden hónapban megvarr egy ruhadarabot, így felépítve egy saját kapszulagardróbot. Annyira inspirálónak és előremutatónak találtuk, amit csinál, hogy egy interjún keresztül nektek is szeretnénk bemutatni Annát és a munkáit.

A cikket itt elolvashatjátok.

Fejlesztő játékok

Leendő gyógypedagógusként külön rajongok a textilből és filcből varrt fejlesztő játékokért. A tépőzáras megoldásokkal játszó, domború alkotásokban rengeteg lehetőség van. Egy filc fogkefével könnyen rá lehet vezetni a gyerekeket a fogmosás megtanulására és fontosságára, a napszakok, évszakok megtanulására, ételek, tárgyak kategorizálására, de akár a cipőfűzés technikájára is! 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.