Egyéb kategória

Ha valami egyedit, valami különlegeset, valami mást kerestek… – 3 alternatív bolt, amit jó, ha ismertek!

A fast fashion boltokat lehet szeretni vagy utálni, de egy biztos: egy egyszerű farmert vagy felsőt könnyen és gyorsan beszerezhetünk bármelyikben. De mi van, ha mi épp valami különlegesre, valami egyedire vágyunk? Olyanra, ami nem ül mellettünk a villamoson és nem jön szembe az utcán? Nos, akkor érdemes megismerni néhány alternatív boltot – mutatjuk is ezeket! 

vous - 2017.05.24.
Ha valami egyedit, valami különlegeset, valami mást kerestek… – 3 alternatív bolt, amit jó, ha ismertek!

Amikor egy meetingen szóba jött az alternatív boltok gondolata, a legtöbb VOUS-lány egyből teljes izgalomba jött és nosztalgikus hangulatba kerülve mesélt az emlékekről.

Mojzi művészgyerekként imádta az alternatív boltokat:

„Amikor a kisképzőbe jártam, szinte napi program volt, hogy az Iguanába, Ciánkáliba és a Bahiába mentünk – inkább csak nézelődni és nevetgélni, mintsem vásárolni –, de néha-néha azért, ha anyuék megszántak, beficcent egy menő bőrjakó vagy csillámporos napszendzsó.

Imádtam, hogy olyan cuccok között vagyok, amiknek története van, és amik nem jönnek szembe velem az utcán. Ez egy művészgyereknek igencsak fontos volt. Akart a fene eltűnni a tömegben…

Fotósunk, Ancsa inkább csak nézelődött:

„Én ott vásároltam a kitűzőket, álmodoztam a mindenféle mintás Vans slip on cipők és a menő zenekaros pólók előtt. Szóval mivel csóró kamasz voltam, leginkább nézelődni jártam oda.”

Forrás:
stocksnap

Ancsához hasonlóan Vio is csak windowshoppingolt:

„Az a stílus, amit ezek a boltok képviselnek, gimis meg egyetemista koromban jött be nagyon – pont akkor, amikor pénzem viszont nem igazán volt rá, hogy ezeken a helyeken vásároljak. Nekem egyébként a régi Retrock volt az álomhelyem – ahol ugye vintage cuccok voltak kicsit átalakítva. Rendszeresen mászkáltam nézelődni, és nyálcsorgatva néztem a tenyérni, műanyag játékfigurákból készült 'ékszereket', kitűzőket meg a vintage ruhákat.

Viszont soha nem vettem semmit, inkább csak inspirálódtam, és a gusztusosan tálalt dolgokat megvettem sokkal olcsóbban a bolhapiacokon meg a turikban.

Ti is szívesen járnátok ilyen helyekre? Íme, 3 szuper budapesti alternatív turi! 

Alterego Shop

A város szívében található Alterego az a hely, ahol tutira mindenki talál valamit. Hogy miért? Mert nemcsak különleges second hand dolgok, de magyar tervezők legújabb darabjai is megtalálhatók. Emellett igazi egyedi kiegészítőket, táskákat és cipőket szerezhettek be – remélem, mondanom sem kell: jobb áron, mint egy plázában. 

Itt találjátok: 1073 Budapest, Erzsébet körút 4.

Iguana Retro

Az alternatívabbnál is alternatívabbra vágytok? Akkor irány az Iguana! Ebben a boltban igényes, különleges és nem utolsósorban már leválogatott használt termékeket találhattok, amik a a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek.

Itt találjátok: 1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Szputnyik Shop

A Szputnyik Shop igazi színfolt a budapesti boltok palettáján: a nagyon új, a nagyon régi és a nagyon provokatív dolgok mellett találhattok igazi romantikus, vintage vagy épp disco stílust képviselő darabokat is – csak győzzetek válogatni! 

Itt találjátok: 1074 Budapest, Dohány u. 20. vagy VI. Király u. 22.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!