Egyéb kategória

Ha valami egyedit, valami különlegeset, valami mást kerestek… – 3 alternatív bolt, amit jó, ha ismertek!

A fast fashion boltokat lehet szeretni vagy utálni, de egy biztos: egy egyszerű farmert vagy felsőt könnyen és gyorsan beszerezhetünk bármelyikben. De mi van, ha mi épp valami különlegesre, valami egyedire vágyunk? Olyanra, ami nem ül mellettünk a villamoson és nem jön szembe az utcán? Nos, akkor érdemes megismerni néhány alternatív boltot – mutatjuk is ezeket! 

vous - 2017.05.24.
Ha valami egyedit, valami különlegeset, valami mást kerestek… – 3 alternatív bolt, amit jó, ha ismertek!

Amikor egy meetingen szóba jött az alternatív boltok gondolata, a legtöbb VOUS-lány egyből teljes izgalomba jött és nosztalgikus hangulatba kerülve mesélt az emlékekről.

Mojzi művészgyerekként imádta az alternatív boltokat:

„Amikor a kisképzőbe jártam, szinte napi program volt, hogy az Iguanába, Ciánkáliba és a Bahiába mentünk – inkább csak nézelődni és nevetgélni, mintsem vásárolni –, de néha-néha azért, ha anyuék megszántak, beficcent egy menő bőrjakó vagy csillámporos napszendzsó.

Imádtam, hogy olyan cuccok között vagyok, amiknek története van, és amik nem jönnek szembe velem az utcán. Ez egy művészgyereknek igencsak fontos volt. Akart a fene eltűnni a tömegben…

Fotósunk, Ancsa inkább csak nézelődött:

„Én ott vásároltam a kitűzőket, álmodoztam a mindenféle mintás Vans slip on cipők és a menő zenekaros pólók előtt. Szóval mivel csóró kamasz voltam, leginkább nézelődni jártam oda.”

Forrás:
stocksnap

Ancsához hasonlóan Vio is csak windowshoppingolt:

„Az a stílus, amit ezek a boltok képviselnek, gimis meg egyetemista koromban jött be nagyon – pont akkor, amikor pénzem viszont nem igazán volt rá, hogy ezeken a helyeken vásároljak. Nekem egyébként a régi Retrock volt az álomhelyem – ahol ugye vintage cuccok voltak kicsit átalakítva. Rendszeresen mászkáltam nézelődni, és nyálcsorgatva néztem a tenyérni, műanyag játékfigurákból készült 'ékszereket', kitűzőket meg a vintage ruhákat.

Viszont soha nem vettem semmit, inkább csak inspirálódtam, és a gusztusosan tálalt dolgokat megvettem sokkal olcsóbban a bolhapiacokon meg a turikban.

Ti is szívesen járnátok ilyen helyekre? Íme, 3 szuper budapesti alternatív turi! 

Alterego Shop

A város szívében található Alterego az a hely, ahol tutira mindenki talál valamit. Hogy miért? Mert nemcsak különleges second hand dolgok, de magyar tervezők legújabb darabjai is megtalálhatók. Emellett igazi egyedi kiegészítőket, táskákat és cipőket szerezhettek be – remélem, mondanom sem kell: jobb áron, mint egy plázában. 

Itt találjátok: 1073 Budapest, Erzsébet körút 4.

Iguana Retro

Az alternatívabbnál is alternatívabbra vágytok? Akkor irány az Iguana! Ebben a boltban igényes, különleges és nem utolsósorban már leválogatott használt termékeket találhattok, amik a a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek.

Itt találjátok: 1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Szputnyik Shop

A Szputnyik Shop igazi színfolt a budapesti boltok palettáján: a nagyon új, a nagyon régi és a nagyon provokatív dolgok mellett találhattok igazi romantikus, vintage vagy épp disco stílust képviselő darabokat is – csak győzzetek válogatni! 

Itt találjátok: 1074 Budapest, Dohány u. 20. vagy VI. Király u. 22.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.