Egyéb kategória

Ki nevet a végén? – A legmenőbb retró társasjátékok, amivel ti is játszottatok

Elkapott a nosztalgia, valamelyik nap ugyanis azt álmodtam, hogy gombfocizok. Gyerekkoromban tényleg sokat játszottam a gombfocival, imádtam a fénylő, domború gombokat, amit használtunk hozzá. Fogalmam sem volt a szabályokról, de annyira jó volt pöckölni őket, körömfájásig!

vous - 2017.05.20.
Ki nevet a végén? – A legmenőbb retró társasjátékok, amivel ti is játszottatok

Ha már retró, emlékeztek, mi mindennel foglaltuk el magunkat játszás címszó alatt, még a PC-k betörése előtt? Mi a VOUS-lányokkal itt már elmeséltük! Emellé igazi retró ínyencségeket faltunk, és ezeket a retró reklámokat néztük a tévé előtt ülve. Később pedig ilyen telefonokat nyomogattunk, na de milyen társasjátékokkal ütöttük el az időt? Ó, volt ám választék, bőven!

Ki nevet a végén

Azt hiszem, ez minden háztartás alapkelléke volt. Kicsi volt, mobilis, így minden kirándulásra vittük. Istenem, mennyit izgultunk, hogy sikerüljön végre dupla hatost dobni! 

Objektum doboz

Malom

Én a sakkot ugyan nem szerettem, de a malom az egyik kedvencem volt. Nem volt hozzá táblátok? Sebaj! Annyira egyszerű volt rajzolni egyet, és keríteni pár babszemet, hogy játszhassatok vele.

Gazdálkodj okosan!

A legelterjedtebb családi társasjáték volt a '90-es években. Az egész család játszotta, és olyan egyszerűnek tűnt házat venni. Iszonyat hosszú játék volt, így én gyakran bealudtam rajta.

Objektum doboz

Game of games

Ti emlékeztek a szabályokra? Én túl kicsi voltam, mikor játszottuk, de nagyon színes és megfejthetetlen volt számomra.

Objektum doboz

Torpedó

Iszonyú izgalmas volt, órákig le tudott kötni, hogy elsüllyesszem a másik tengeralattjáróit. Többnyire fiúkkal játszottam, és elég jól ment.

Fekete Péter

Megunhatatlan becsapós játék volt. Vajon át tudtuk verni a másikat, hogy a Fekete Pétert húzza tőlünk? 

Objektum doboz

Gombfoci

Harc a gólokért, körömfájásig! 

Objektum doboz

Hugó Hami

Minden szülő rémálma volt, annyira zajos játék volt, de gyerekként imádtuk csattogtatni a vízilovakat.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek