Egyéb kategória

Ez a minta kövérít, az összenyom… – Mintakisokos kezdőknek

Nem meglepetés, ha azt mondom, a boltok idén tavasszal és nyáron is virágba borulnak – ennek pedig csak örülni lehet. Hogy miért? Mert egy évről évre visszatérő kedvencről beszélünk, ami még a hajnali, nincs egy göncöm se nyűggel járó készülődés során is szuperromantikus hangulatba hozhat minket. De mire figyeljünk, ha virágmintás ruhába bújunk? Milyen szabályokat érdemes egyáltalán észben tartani a minták viselésénél? Segítek! 

vous - 2017.05.15.
Ez a minta kövérít, az összenyom… – Mintakisokos kezdőknek
Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Csíkos felsőhöz virágos alsó? Na ne már! – gondolnátok magatokban a legtöbben, és így éreztem én is idáig. Amellett, hogy évekig csak fekete ruhák sorakoztak a gardróbomban, a mintáktól is irtóztam. Mégis hogyan és mivel viselném őket? Ilyen felfogással képtelenség volt elhinni, hogy a menő street style képeket leszámítva bárhol is megállná a helyét egy mintás alsó–mintás felső kombó. Pedig de! A teljes cikkért kattintsatok ide

Csíkok

A csíkokat a minták jolly jokereként emlegetik, nem véletlenül. Amellett, hogy ezt a mintát szuperegyszerű kombinálni, szinte minden szezonban megtalálható a boltokban, legyen szó statement csíkokról, matróz stílusról vagy a klasszikus csíkozásról. Szemes Nóra személyi stylist egy korábbi cikkünkben elárulta, a csíkok viselésénél fontos szempont, hogy fekete-fehér vagy színes csíkozásról beszélünk: ugyanis minél több színű és minél vastagabb csíkok díszítik a ruhát, annál könnyebben szélesíthetjük az alakunkat. Emellett az sem mindegy, hogy vízszíntes, függőleges vagy átlós csíkozásról van szó. 

Az átlós csíkok szuperül vezetik a szemet, így fontos átgondolni, hova is szeretnénk irányítani a tekintet. Egy ruhán vagy egy felsőn található átlós csíkozásnak köszönhetően olyan látványt érhetünk el, mintha körbe lenne tekerve a testünk csíkokkal, ezáltal pedig máris vékonyabbnak tűnhetünk. Míg ezzel szemben egy függőleges csíkozással nyújthatunk az alakunkon, kiemelhetjük a magasságunkat vagy csalhatunk magunknak pár plusz centit. Egy valamire mindenképp figyeljetek: ne oversize darabon legyen a minta! A vízszintes csíkozást illetően kezdjük azzal, hogy elengedjük a tévhitet, miszerint szinte kivétel nélkül mindenkit kövérít. Majd folytassuk úgy, hogy odafigyelünk a csíkok vastagságára, színére és sűrűségére – ezektől ugyanis mind-mind nagyban függ, hogy milyen hatást keltünk. 

Virágok 

A virágminta minden évben óriási kedvenc, hol apró, romantikus hangulatú minta formájában, hol óriási pálmalevekkel ötvözve tér vissza. Bármelyikről is beszélünk, érdemes odafigyelni, ezzel a mintával ugyanis könnyen egy pillanat alatt szélesebbnek tűnhetünk. Vigyázzatok, nehogy a túl nagy felületen elhelyezett, túlzó virágoknak köszönhetően úgy fessetek, mint a nagymama tapétája. Ha például hasban erősebbnek érzitek magatokat, helyezzétek a hangsúlyt a mellekre, a vállakra vagy a lábakra – válasszatok virágos palazzo nadrágot vagy A vonalú szoknyát, és garantáltan senki nem a hasatokra figyel majd. Ha nemcsak a hasatok zavar, de úgy általában véve sem szeretnétek egy centivel sem szélesebbnek tűnni, kerüljétek a hosszú ujjú, virágos felsőket. Ezek ugyanis jó pár plusz centivel ellátják az embert, ezt pedig nem szeretnénk, nem? 

Kockák

A virágmintához hasonlóan a kockáknál is a kockák méretét érdemes átgondolni, mielőtt a pénztárhoz szaladunk. Minél kisebb és kevesebb színből áll a kocka, annál nagyobb eséllyel fog jól állni, ez a minta, ebben a formában ugyanis nem kövérít. Ezzel szemben a nagy, túlméretezett kockák sokkal szélesebbnek, testesebbnek mutathatják az embert, mint amilyen valójában. Pont emiatt egy kockás kabát megvásárlását érdemes kétszer megfontolnotok, míg egy kockás szoknyát is csak akkor célszerű megvennetek, ha popsi és derék tájékon nem rendelkeztek plusz kilókkal.  

Pöttyök

Játékos, bájos, könnyed – leginkább ezek a jelzők jutnak eszünkbe a pöttyös mintáról, ami a virágok után talán a legromantikusabb minták egyike, mégis kevesen hordják. A pöttyös darabok viselésénel két alapvető dolgot érdemes szem előtt tartani: az első, hogy minél nagyobbak a pöttyök, annál kislányosabb az összhatás. Ezzel szemben az apró, úgynevezett polka pöttyökkel nőies hatást érhetünk el. Szeretnétek vékonyabbnak tűnni vagy legalábbis semmiképp sem szélesítenétek az alakotokon? Válasszatok sötét alapon világos pöttyökkel díszített darabokat! 

Forrás:
Vogue

Tyúklábminta

A minták kis feketéjeként is emlegethetnénk a tyúklábmintát, amit habár nem találunk meg minden évben a boltok polcain, mégsem jár le a szavatossága. Meglepő, de az időtlen minta nagy kedvenc lehet, ha unjátok a csíkokat és ráadásul csalnátok egy picit az alakotokkal. Hordjatok bátran tyúklábmintát, a minta sűrűsége és fekete-fehér színe miatt ugyanis nem tereli a figyelmet egyetlen kiemelt helyre sem, ezáltal pedig látszólag összetartja és vékonyabbá varázsolja a testet.

Állatminta

Sokan a világból is kiszaladnának az állatmintától, pedig egy jól megválasztott darab igenis vagány tud lenni. Érdemes mindig a minta méretére odafigyelni. Az apró, párducmintát általában a legtöbb testalkat simán elbírja, ezzel szemben a túlméretezett zebracsíkok, zsiráffoltok már tutira szélesítenek az adottságainkon. Kezdjétek kicsiben és viseljétek kiegészítő, cipő vagy táska formájában, így tutire nem lőhettek mellé! 

Felkiáltójel

Ha még több cikket olvasnátok #divat témában, ezeket semmiképp se hagyjátok ki! 

Ajánlott cikkek