Egyéb kategória

A Super Marión túl: 4 (és még sokkal több) számítógépes játék pároknak

Valamiért sosem kattantam rá a számítógépes játékokra: a családban hárman osztoztunk egy gépen, aztán mire külön laptopom lett, jöttek a vizsgák, a cikkek, a munka. Az okostelefonomat is munkára használom, most is ezt a cikket írom rajta, miközben zötyögök a szerkesztőség felé a buszon. Pedig játszani jó – a számítógéppel is.

vous - 2017.05.11.
A Super Marión túl: 4 (és még sokkal több) számítógépes játék pároknak

Hermione és én

A játékokra egészen sokáig közömbösen tekintettem. Tudtam, hogy élvezem (Sims-emlékeim vannak azért), de sokszor feleslegesen kidobott időnek gondoltam. Inkább írtam még egy cikket, olvastam, vagy az épp aktuális blogommal foglalkoztam. A játékkultúra érdekel és lenyűgöz, izgalmas, ahogyan a popkultúra részévé válik, ahogyan hivatkozás lesz, hogy felnőtt egy generáció, ahol már alap, ha valaki játszik. Szerintem ezek nagyon érdekes témák, de mindig csak kívülről figyeltem az egészet, sosem volt az életemben helye magának a játéknak.

Ez így volt egészen tavaly év végéig, amikor egy stresszesebb időszakban egyszer csak kulcsot kaptam Harry Potter legóvilágába.

Objektum doboz

Nem mondhatom, hogy minden egy csapásra megváltozott, hiszen Voldemorttal hamarabb megbarátkoztam, mint a kontrollerrel. Aztán amikor már nem kellett folyamatosan keresnem, hol van a kör meg az iksz, nem estem le mindig, amikor ugrálni kellett (elveszítve a sok-sok összegyűjtött pénzből), rájöttem, hogy imádom az egészet.

A legó-Roxforban elrejtett titkos szobákat, a cuki lényeket, és még azt is, hogy szisztematikusan végig kellett csépelni a pályán mindent, mert akkor lett meg a True Wizard. Rájöttem, hogy Hermione bőrében érzem jól magam, és sokkal rosszabbul játszom, ha Ronnal vagyok.

A kezdeti hisztiből („Jaj, nekem ez nem megy!”, „Már megint leestem, elegem van, feladom!”, „Én olyan béna vagyok, te meg olyan ügyes, nem unod, hogy bénázok?”) óriási közös röhögések, vállt vállnak vetve küzdések (haha, csak nekem tűnt annak, nyugi) lettek. Ha eltelik egy hét, mert van, hogy ennyi eltelik, hogy van közös időnk a játékra, akkor már én kérdezem, mikor megyünk egy kört.

Azóta kipróbáltunk több játékot is, egyelőre maradunk a közösen küzdünk valamiért és nem egymást csépeljük játékoknál, de a kocka VOUS-lányoknak köszönhetően azért mutatok pár olyat is, amelyik már advanced level kategória.

sims-jatek-sims2

Még több cikk a témában

Játékok pároknak

LEGO Harry Potter: 1–4. év

Beavatójátéknak, főleg, ha szerettétek a Harry Pottert, egyszerűen több mint tökéletes, fentebb már elmeséltem, miért. 🙂

Platformok: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360, Wii, PlayStation Portable, Nintendo DS, Windows, PlayStation 2, iOS, Android

LEGO Harry Potter: 5–7. év

Az első négy rész után a legszembetűnőbb különbség az volt, hogy az egész játékot teletolták fényeffekttel, úgyhogy SOKKAL varázslatosabb lett ettől (se!). A grafika finomodott, Ron a könyvhöz hasonlóan végig full depressziós, a thesztrálok nagyon édesek, lehet velük repkedni is, Luna Lovegood szupercuki, de oroszlánsapkában teljesen haszontalan (vagyis én ugyan nem jöttem rá, mire jó). Nagy bánatomra sokkal kevesebbet kellett a legkedvencebb varázserőmet használnom, amely a különböző tárgyak egyszerű szétütlegelése volt. 😀

Platformok: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS, PlayStation Portable, PlayStation Vota, Nintendo DS, Windows, iOS, Android

Objektum doboz

Rayman Legends

Anno ezt is próbáltam Xboxon, de teljesen kontrollerszűzként azért nagyon gyorsnak tűnt, és inkább több bosszúságot okozott, mint örömet. Akkor úgy tűnt, nagyon gyorsan történnek a dolgok, én pedig ultrabéna vagyok. Pedig a játék maga nagyon szórakoztató, a grafikája is látványos és kedves egyszerre, és az egész arra lett kitalálva, hogy szórakoztasson.

Platformok: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Wii U, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo Switch, Windows

Objektum doboz

LittleBigPlanet 3.

Egyszer volt egy kolléganőm, aki teljesen odáig volt a fonalemberkékért, gyűjtötte őket a világ minden pontjáról. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én is fonalemberkékkel játszom majd, de a LittleBigPlanet kezdőknek kihagyhatatlan. Ultraédesek, nagyon jó a mozgásuk, viccesre dizájnolhatók, kicsit gondolkozni is kell, és össze is kell dolgozni ahhoz, hogy egy-egy feladatot megoldjatok, szóval csak ajánlani tudom.

Platformok: PlayStation 4, PlayStation 3

Objektum doboz

Never Alone

Ez a játék nemcsak gyönyörű, hanem varázslatos is. Az alaszkai őslakosok történeteire, meséire, mondáira építve ismertet meg bennünket egy olyan világgal, ahova valószínűleg csak kevesen jutunk el, de nagyon sokat tanulhatunk tőlük a természet szeretetéről és tiszteletéről. A fejezetek végén a mini dokumentumfilmeket sem szabad kihagyni, így lesz kerek a játék, amelyhez azért kell ügyesség is, különben hamar a jeges víz, a szél vagy a tűz áldozatává válik a kedves sarki róka vagy a bájos eszkimó lány. (Játék közben sokszor eszembe jutott, milyen jó lenne a magyar népmesékből vagy a magyar mondavilágból hasonlót készíteni.)

Platformok: Android, iOS, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Windows, Wii U, Linux

Objektum doboz

Molnár Anikó

Fotósunk, Ancsa ajánlja

„Mi PC-n játszunk. A Machinarium, Samorost 1-2-3, Neverhood mind fejtörős játékok, de nem hipernehezek, pár délután alatt végig lehet vinni őket. Mi szeretjük, ha egy ilyen játék szép animációs megoldásokkal van elkészítve (azaz nem feltétlenül CGI). Így a rejtvénymegoldás mellett még a látvány is érdekes.

A Worms örök kedvenc, egymás ellen is lehet harcolni, szanaszét lehet szívatni egymást.

Nagyon régi játék a Heroes of Might and Magic III. Annak ajánlom, aki szereti a fantasy műfaját és a stratégiai játékokat is. Ezt is lehet játszani felváltva, egymás ellen.”

kerepeczki anna

A VOUS kockája, Anna ajánlja

„Alap a Mortal Kombat, szuperhősösben az Injustice és a Gang Beasts, meg persze a Worms. A PC-játékok közül a Broforce, Bloody Trapland. Mi szeretünk versenyezni, persze nagyon ritka, amikor én nyerek. 😀 Főleg a versengés miatt játszunk együtt mostanában, mert az ügyességi játékokban én béna vagyok, és a pasim nagyon türelmetlen, így az lesz a vége, hogy elmegy a kedvem a játéktól, ezért az ilyen típusú játékokat egyedül játsszuk.

Ki ne hagyjam a Left 4 Deadet, ami egy zombigyilkolós csapatjáték. Nagyon sokat játszottunk régen, mert imádtuk, és tényleg jók voltunk benne.

A Heroes of the Storm és a Diablo 3 is mind csapatjátékok, de ezekkel ma már ritkán játszunk, mert a laptopom nem bírja sajnos, ezek pedig kétgépes játékok.”

Ajánlott cikkek