Lélek

Kiábrándító, de igaz: minden csajt jobbra húznak a pasik Tinderen

Annyira nem meglepő az a statisztika, ami rámutat arra, hogy a nők sokkal jobban meggondolják, kit húznak jobbra a Tinderen, mint mondjuk a férfiak. Noha ebből a végeredmény az, hogy a nők repesnek, hogy mennyire kapósak, azért nem árt a mechanizmus mögé nézni: avagy miért húz minden nőt jobbra egy férfi?

vous - 2017.05.07.
Kiábrándító, de igaz: minden csajt jobbra húznak a pasik Tinderen

A Tinder-felhasználók kényszeres csúsztatók, a férfiak nem nagyon gondolkoznak azon, hogy a képen szereplő nő tetszik-e nekik, vagy nem. Legalábbis ez derül ki a Queen Mary Egyetem és a római Sapienza Egyetem, valamint a Royal Ottawa Egészségügyi Csoport munkatársainak közös kutatásából.

Forrás:
iStock

Létrehoztak egy hamis női és hamis férfiprofilt a Tinderen, és így vizsgálták meg a kapott eredményeket. Az derült ki, hogy a nők sokkal jobban meggondolják, kinek jelezzenek vissza, azaz tényleg csak a számukra szimpatikus srácokat húzzák jobbra, míg a férfiak gondolkozás nélkül döntenek, a mennyiségre hajtva. Ráadásul, ha beírjátok az appkeresőtökbe a Tinder szót, egy rakat app kerül a szemetek elé, amelyeket ha letöltötök,

akkor automatikusan jóváhagyja a számotokra szóba jöhető egyezéseket, így még időt is tudnak spórolni vele.

Az is kiderült, hogy a férfiak kevésbé hajlamosak üzenetet küldeni egyezés esetén (a nők nagyobb arányban kezdeményeznek üzenetváltást), vagy nem szívesen tartanak fent tartalmas beszélgetéseket. Ennek eredménye:

  • a nők válogatósabbá váltak,
  • a válogatós nőkkel szembesülve a férfiak még lejjebb rakják az elvárásokat.

Hát, lehet, hogy nem pont a Tinder a legjobb felület megtalálni életetek szerelmét, de van, akinek már sikerült.

Szexista disznó módjára viselkedett, örökre kitiltották a Tinderről - egy tanulságos igaz történet

Forrás:
Depositphotos, Freepik.com

De hogyan látják ezt a férfiak?

A kutatók megszólítottak néhány Tinder-felhasználót, akikre igazak a fenti állítások. Megkérdezték tőlük, hogyan használják a Tindert, igaz-e, hogy mindenkit jobbra húznak.

Andrew például az esetek 70 százalékában jobbra húzza a csajokat, de csak 20 százalékuknak ír. Ha kanos, akkor több lányt húz jobbra, részegen pedig még többet. Egy másik nyilatkozó, Andy bevallotta, hogy tényleg használ egy alkalmazást, ami azokra a lányokra csap le, akikről érzékeli, hogy bizonyos időnél többet töltenek el az adatlapján.

Persze van, aki azért reálisan látta a helyzetet, Jimmy például szívesebben beszélget a lányokkal, az a tapasztalata, hogy gyakran egy szép test mögött nincs igazi, vonzó személyiség, Liam szerint pedig ugyan lenyűgőző app a Tinder, de meglehetősen dehumanizáló alkalmazás, ami számoknak tekinti a felhasználóit.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.