Egyéb kategória

Egyetlen édesanyának: szeretettel teli omlós linzer, pihentetés nélküli tésztával

A linzertészta olyan alaptészta, amit rengeteg módon felhasználhatunk, nem is bonyolult és isteni finom, egyetlen baja, hogy legalább egy órát mindig pihentetni kell. Vannak azonban sietős helyzetek, amikor nincs idő a pihentetésre: ilyenkor jöhet jól ez a puha és omlós, pihentetés nélkül is tökéletes tészta.

vous - 2021.06.25.
Egyetlen édesanyának: szeretettel teli omlós linzer, pihentetés nélküli tésztával

A linzert nem szoktuk a gyors sütik közé sorolni, mert bár az összeállítása és a sütése is hamar megvan, de a pihentetési idő miatt nem egy ripsz-ropsz desszert. Ennek most vége ezzel a recepttel, amit nem kell pihentetni, összegyúrás után azonnal lehet nyújtani és szaggatni. Egyetlen hátránya, hogy kicsit nehezebb a tésztájával dolgozni, de sűrűn és vékonyan lisztezve nyújtás közben egyáltalán nem ördöngösség.

Puha, könnyen deformálódik és szakad, ezért érdemes egy szélesebb pengéjű késsel alányúlni és így átemelni a tepsibe, és csak itt tölteni meg.

A klasszikus linzert általában a sütés után szoktuk tölteni és kettesével összeragasztani, és ilyenkor még várni kell, hogy kicsit felpuhítsa a lekvár a tésztát, ezeknél a cuki kis linzerszíveknél viszont a sütés előtt kerül bele a lekvár, és ezzel sül nagyon finom puhára, illatosra és mesésen omlósra ez a mutatós sütemény.

Anyák napja alkalmából most piros meggylekvárral készült, de ízlés szerint eper – vagy málnadzsemmel, de barack – vagy szilvalekvárral is tölthető, mindegyikkel mennyei lesz!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!