Egyéb kategória

Praktikus receptek vészhelyzet esetére

A meglepetéseket többnyire szeretjük, de a váratlan esetek általában bosszúsággal járnak, legalábbis a konyhában. Épp ezért jó, ha van néhány olyan praktikus és bevált receptötletünk, amivel gyorsan és csupán néhány egyszerű alapanyaggal megoldhatjuk a felmerülő vészhelyzetet.

vous - 2017.05.06.
Praktikus receptek vészhelyzet esetére

Mindenkivel történt már olyan, hogy a betervezett vacsora elégett, az előző napok maradéka megromlott, a gyerekek barátai kikunyerálták, hogy hadd aludjanak ott, vagy egyszerűen tényleg nem volt idő bevásárolni, mert az autó elromlott, a megbeszélés elhúzódott… Mindegy is az ok, a lényeg, hogy ilyen váratlan helyzetben sem árt egy B terv, mert enni kell, ha korog a gyomor.

A legegyszerűbb megoldás persze egy gyors telefonhívás egy megbízható pizzériába, és egy kis türelem, míg megérkezik a rendelés. Vagyis elsőre ezt gondolnánk, de ha jobban belegondolunk, vannak olyan villámmegoldások, amelyekkel gyorsabban megoldhatjuk a vészhelyzetet, vagyis pár perc alatt összedobhatunk egy tartalmas és kiadós fogást, persze ehhez nem árt, ha nem teljesen kong a kamra vagy a hűtő.

De ha van otthon egy kis tojás, tészta, krumpli, liszt, gríz, kukoricadara, hagyma, esetleg egy kis sajt, tejföl és tej, akkor már jó néhány lehetőségünk van.

Kíváncsiak vagytok a konkrét receptekre? Akkor irány a Cookta oldala!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek