Egyéb kategória

A Balenciaga lekopizta az IKEA nagy kék szatyrát: de azért ne kezdjétek el hordani a műanyagot

A Balenciaga olyan táskával jött ki, ami még csak nem is unokatestvére, hanem édes kistesója az IKEA-ban kapható nagy kék szatyornak, ergo majdnem pontosan ugyanolyan. A különbség szemmel alig látható.

vous - 2017.04.20.
A Balenciaga lekopizta az IKEA nagy kék szatyrát: de azért ne kezdjétek el hordani a műanyagot

A Balenciaga és az IKEA táskája is neonkék, hasonló felépítésű, hasonló méretű, a különbség szemmel nem is látható. Míg a luxusmárka fényes, mázas bőrtáskája forintba átszámítva 625 ezer forintba FÁJ, addig az IKEA „FRAKTA" újrahasznosítható műanyagból készült táskája 195 forintért vásárolható meg. 

Forrás:
IKEA Magyarország/Balenciaga

Természetesen nagyon vicces a sztori, de egy kissé áthallásos. Akaratlanul is azt sugallja, hogy ha felkapjuk az IKEA-s szatyrot, már mehetünk is korzózni a Váci utcába a replika Balenciagánkkal. (Poén lenne úgy viselni az IKEA-s szatyrot, mintha az egy luxusdarab lenne, lehet, egyszer egy cikk erejéig ki is próbáljuk.)

Tény, hasonlítanak, sőt az IKEA újrahasznosítás terén veri is a Balenciagát, de azért na… utóbbi mégiscsak egy luxusdarab, ami pont azért kerül annyiba, mert nem egy IKEA-s „hazaviszem a vázát benne” szatyor. A tervezői darabot nagyon kevesen tudják és akarják megfizetni – ez így van jól –, de ne ringassunk senkit abba a hitbe, hogy ha magához vesz egy ugyanolyan színű és méretű bevásárlószatyrot, akkor az már tervezői kollekcióból való.

táska > szatyor

De erről ITT bővebben!

Megkeresték a két céget az ügy kapcsán: a Balenciaga eddig még nem nyilatkozott, az IKEA viszont megtette:

Rendkívül hízelgőnek találjuk, hogy a Balenciaga táskája ennyire hasonlít a Nagy Kék Táskánkra, de semmi sem veri annak sokoldalúságát!

Ajánlott cikkek