Egyéb kategória

Ő öli meg Cerseit a Trónok harca következő évadában – legalábbis a rajongók szerint

Nem csak a tél közeleg Cersei Lannister számára a Trónok harca 7. évadában a legelvakultabb rajongók szerint. A Hét Királyság frissen megkoronázott királynője egyelőre elég magasan üldögél, de lehet, hogy ez nem tart sokáig.

vous - 2017.04.14.
Ő öli meg Cerseit a Trónok harca következő évadában – legalábbis a rajongók szerint

Azt sem tudjuk biztosan, hogy vajon Cersei túléli-e, vagy sem, az utolsó két évadot (még az is lehet, hogy igen), de a rajongók szinte biztosak abban, hogy a királynőt hamarosan utoléri a vég. Ráadásul nem is akárkinek a keze által.

Objektum doboz

Menjünk is vissza az időben oda, amikor Cersei fiatalkorában az alábbi jóslatot kapta a Maggy, a Béka nevű jósnőtől (miután megkérdezte tőle, lesznek-e gyermekei):

Ó, igen. Hat és tíz neki, három neked… Aranyból lesz a koronájuk, s aranyból a halotti leplük is. És mikor a könnyeidben fuldokolsz, a valonquar a sápadt kis nyakad köré fonja ujjait, és kiszorítja belőled az életet.

Cerseinek valóban három gyermeke lett, akik mostanra mind meghaltak. De igazán a prófécia második része az érdekes: a „valonquar” valyriai nyelven annyit jelent, kis fiútestvér. Tehát elképzelhető, hogy Cersei Jamie vagy Tyrion keze által hal majd meg, hiszen mindketten fiatalabbak nála. Jamie-vel ugyan ikrek, de a férfi néhány perccel utána született. Ráadásul Jamie nagyon nem volt elégedett testvérével a 6. évad végén, emlékeztek még arra a pillantásra?

Objektum doboz

Emellett persze más megoldása is lehet a rejtélynek. A „valonquar” nemcsak Cersei kisöccsére utalhat, de bárki máséra is. És mivel ez volt az egyetlen szó, ami valyriai nyelven hangzott el, elképzelhető, hogy a gyilkos ereiben is valyriai vér csörgedezik. Havas Jonról nemrég derült ki, hogy ő valójában nem is Stark, hanem Targaryen, és Rhaenys és Aegon fiatalabb testvére. Hmm…

Mit gondoltok? Van ennek a teóriának valóságalapja?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.