Egyéb kategória

4 ok, amiért hámlik a bőr a sarkatokon

Most, hogy jön a jó idő, és a zárt cipőket lassan felváltják a nyitott szandálok, papucsok, a lábfejünk újra előbújik a „rejtekhelyéről”, és a figyelem középpontjába kerül. Azonban ennek nem feltétlenül örülünk.

vous - 2017.04.09.
4 ok, amiért hámlik a bőr a sarkatokon

Sokan szenvednek attól, hogy a sarkuk repedezett, vagy épp hámlik – ez pedig korántsem mutat olyan jól egy csini szandiban. A Women's Health azonban most összegyűjtötte, mi állhat ezeknek a hátterében. Íme 4 ok, amiért hámlik a bőrötök a sarkatokon!

1. Túl sok izzadság éri edzés közben

Nem, nem arra gondolok, hogy a sarkatok izzad, hanem arra, hogy az izzadságotokban – vagy rosszabb esetben más izzadságában – lépkedtek. Gondoljatok csak bele, milyen sokan használhatják ugyanazt a polifoamot jógaórán, amit ti! Tehát ha nem visztek magatokkal saját törölközőt, amivel leterítitek a matracot, az akár a sarkatok hámlását is eredményezheti.

2. Új, kényelmetlen cipő

Ha ugyanis a cipő töri a sarkatokat, az hólyagokat okozhat, ami hámló bőrhöz vezethet. De ha túl sokáig van rajtatok egy cipő, az is ugyanezt okozhatja – legyetek mezítláb, amikor csak tudtok!

bor-haj-lany-anyajegy

A száraz bőr okai, tünetei és kezelése – gyorsan és hatékonyan

Összegyűjtöttem az okait, a tüneteit, és a megoldást arra, hogy megszabaduljatok a kínzó bőrproblémától. Tünetei: 

  • A bőr durva tapintású
  • Viszketés
  • A bőr feszül, főleg zuhanyzásnál

A további tüneteket ITT találjátok.

3. Leégés

Mikor bekenitek magatokat naptejjel, akkor figyeljetek oda arra, hogy a sarkatokat se felejtsétek ki! Ugyanis, ha a hátatok napoztatása közben véletlenül elszundítotok, akkor a sarkatok is könnyedén leéghet. 

Forrás:
Pexels

4. Dehidratáltak vagytok

Ha kevés folyadékot isztok, akkor az nemcsak az arcbőrötökön látszik meg, hanem például a sarkatokon. Ebben az esetben a bőrötök száraz lesz, repedezett, és hámlani fog. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: napi 2-3 liter víznél ne igyatok kevesebbet! IDE kattintva egy kis segítséget is találtok ahhoz, hogyan szoktassátok rá magatokat a vízivásra.

Ajánlott cikkek