Egyéb kategória

Hatalmas a felháborodás a Pepsi új reklámja miatt: a márka törölte is a videót

Tegnap, vagyis szerdán a Pepsi bemutatta legújabb reklámját, főszerepben a szupermodell Kendall Jennerrel. A videó üzenete viszont nem jött át úgy, ahogy szerették volna, ugyanis akkora felháborodás övezte a felvételt, hogy nem sokkal később maga a Pepsi is törölte a reklámot!

vous - 2017.04.06.
Hatalmas a felháborodás a Pepsi új reklámja miatt: a márka törölte is a videót

Alig telt el másfél nap azóta, hogy a Pepsi bemutatta legújabb reklámját, a videó máris törölve lett a hivatalos YouTube-csatornájukról. Az ok a hatalmas felháborodás volt, ami végigsöpört a közösségi oldalakon, főleg a Twitteren. Mielőtt jobban belemennénk, nézzétek meg ti is a videót!

Objektum doboz

Szóval, ahogy azt láthattátok, a reklámban egy tüntetés zajlik, az emberek békejelekkel és táblákkal masíroznak az utcán. Ezt látja meg egy fényképész, egy zenész, és Kendall Jenner is, utóbbi egyébként a jelenetben épp egy fotózás kellős közepén van. Mindhárman csatlakoznak a tömeghez, Pepsivel a kezükben, majd a modell lesz az, aki egy kólával odalép az egyik, tüntetést felügyelő rendőrhöz. Ő persze elfogadja az üdítőt, a tömeg vidáman ünnepelni kezd, a rendőr is boldog, azaz minden szuper.

Kivéve a Twitter-felhasználók szerint. Sokan látják úgy, hogy ez a videó elég ironikus, főszerepben egy Katniss/Barbie típusú karakterrel, aki egy kulturálisan sokszínű tüntetőcsoportot vezet a felfegyverzett rendőrökkel szemben. Aztán átad egyetlen üdítőt, amitől hirtelen mindenki örömtáncban tör ki. Ez viszont valójában sosem ilyen egyszerű, és az emberek szerint többféle problémát is nevetségessé tett a Pepsi ezzel a videóval (rasszizmus, rendőri bántalmazás, muszlim nők helyzete stb).

Objektum doboz

Objektum doboz

Első alkalommal a Pepsi még kiállt a reklám mellett, jelezve, hogy ezzel azt akarták megmutatni, milyen az, amikor különböző emberek együtt sétálnak, békében, egy közös célért. Ez viszont talán még olaj is volt a tűzre, amit ők is észlelhettek, mert rövidesen újabb nyilatkozatot osztottak meg.

„A Pepsi igyekezett létrehozni egy globális üzenetet az egységről, békéről és megértésről. Nyilvánvalóan ezt nem sikerült megtennünk, és ezért elnézést kérünk. Nem szerettünk volna lekicsinyíteni semmilyen fontos problémát. Töröljük a tartalmat és befejezünk minden további folytatást. Szintén elnézést kérünk Kendall Jennertől, amiért ilyen helyzetbe hoztuk.”

Ajánlott cikkek