Egyéb kategória

Viselnétek magatokon tehénkakit? A H&M-ben nemsokára megtehetitek

Egyre több celeb és márka áll ki a fenntartható divat mellett. Most a H&M dobta be magát, és elég különleges újításokat jelentettek be. Némelyiktől azért feláll a szőr a hátunkon.

vous - 2017.04.06.
Viselnétek magatokon tehénkakit? A H&M-ben nemsokára megtehetitek

Főszerkesztőnk, Eszter a fenntartható divat egyik hazai nagykövete, és az egész szerkesztőség szívéhez közel áll ez a téma. Pont ezért szeretjük az olyan celebeket, mint Emma Watson vagy Livia Firth, és az olyan márkákat, mint a Stella McCartney vagy a Patagonia, akik szintén kiállnak a fenntartható divat mellett.

A H&M bejelentette, hogy a következő években még a korábbinál is több figyelmet fordít majd az ökobarát divatra. A cég ugyanis megduplázza az erőfeszítéseit, hogy 100%-osan újrahasznosíthatóak legyenek. Ez azt jelenti konkrétan, hogy 2040-re szeretnék elérni, hogy

a termékeiket kizárólag újrahasznosított anyagokból és megújuló erőforrások (mint a nap és a víz) segítségével állítsák elő.

Idén már második alkalommal hirdetik meg a The Global Change Awardsot, amit a H&M saját alapítványa támogat. Itt öt innovatív dizájnercsapatot választanak ki, akik pénzbeli segítséget kapnak a kutatásaikhoz a környezetvédelem területén. Az egyik ilyen csapat a mi figyelmünket is felkeltette: Jalila Essaidi és az emberei ugyanis „kakitextilt” fejlesztenek. Ez egy meglepően könnyű, de tartós anyag, ami a bocik elhullajtott végtermékéből készül majd.

Objektum doboz

Már csak az a kérdés: ti viselnétek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.