Egyéb kategória

Jó hír, csajok! Tudósok megtalálták az akne ellenszerét

Ha ti is gyakran küzdötök bőrhibákkal, pattanásokkal, aknéval, akkor ez lesz számotokra a nap legjobb híre: kaliforniai tudósok kifejlesztették az ellenszert, ami nemsokára a boltokba is eljut majd. A népesség elég nagy százalékát, több tízmillió embert érint a dolog, szóval épp ideje volt már, nem gondoljátok?

vous - 2017.04.06.
Jó hír, csajok! Tudósok megtalálták az akne ellenszerét

A Kaliforniai Egyetem kutatói olyat tettek, amit nem tudunk elégszer megköszönni nekik (már ha tényleg működik a dolog): kifejlesztettek egy vakcinát, amivel kezelni lehet az aknét. A projekt felelőse, Eric C. Huang elmagyarázta, mennyire bonyolult is ez az elsőre egyszerűnek tűnő probléma, ezért is tartott olyan sokáig a megoldás megtalálása.

Az aknét részben a P. acnes baktérium okozza, ami bennetek van egész életetekben, és nem tehettük meg, hogy csak úgy kiirtjuk, mert a P. acnes bizonyos szempontból hasznos a szervezet számára.

De találtunk egy antitestet arra a toxikus fehérjére, amit a bakérium kibocsát a bőrre – ez a fehérje köthető össze a gyulladással, ami aztán aknéhoz vezet.”

A következő lépés a klinikai tesztek elkezdése igazi pácienseken, ami kb. 1-2 évig tart. Ezek után végre mindenkinek jár majd a tiszta, „pöttymentes” arcbőr.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek