Egyéb kategória

Ez az élet, haver. Fogadd el, kezeld jól, és szeress nagyon! – Carrie Fisher és Debbie Reynolds hullámvasútjai

Angelina Jolie, Brad Pitt és Jennifer Aniston története már lerágott csont, de valószínűleg 10-20-30 év múlva is előkerül majd. Pont úgy, ahogy Elizabeth Taylor, Eddie Fisher és Debbie Reynolds története. Hogy ők kicsodák, és mi közük van Carrie Fisherhez? Nagyon is sok, és erről maga a színésznő mesélt.

vous - 2017.04.05.
Ez az élet, haver. Fogadd el, kezeld jól, és szeress nagyon! – Carrie Fisher és Debbie Reynolds hullámvasútjai

Az HBO két dokumentumfilmet is készített a legendás hollywoodi családról, mintha a producerek sejtették volna a szívszaggató, hollywoodi filmbe illő véget. Az egész nem is a Leia hercegnőként világhírűvé vált Carrie Fisherrel kezdődött, hanem az édesanyjával, Debbie Reynolds történetével.

Utazzatok velem vissza az 1950-es évekbe!

Képzeljétek el, hogy 16 évesen megnyertek egy szépségversenyt, majd bekerültök egy nagy hollywoodi stúdióba, ahol megtanítanak benneteket járni, mozogni, beszélni, majd 20 évesen ott találjátok magatokat Gene Kelly mellett, hogy örökre beírjátok magatokat a filmtörténelembe. Amiben játszotok ugyanis, nem más, mint az Ének az esőben.

Objektum doboz

Szédületes tempó, nem igaz?

Szerencsére az Isten is sztárnak teremtett benneteket: imádjátok a felhajtást, a legszélesebb, legbájosabb mosollyal kezelitek a paparazzókat, minden pillanatotokban olyanok vagytok, mintha forgatnának veletek. Szinte természetes, hogy összejöttök az akkori nagyágyúval, az 1950-es évek legsikeresebb zenészével. Eddie Fisher és Debbie Reynolds: sztárpár születik. Az összes címlapon ti mosolyogtok, minden lépéseteket követik, mindent el lehet veletek adni. Álompár, álomesküvő, lesz egy lányotok (Carrie Fisher), majd két évvel később egy fiatok (Todd Fisher) is.

100%-os idill, amibe képtelenség belerondítani – gondolja a világ. Hogy ne felejtsétek el, milyen az élet valójában, közbeszól egy haláleset.

A férj legjobb barátja Mike Todd, akinek a felesége az érzéki Elizabeth Taylor. Amikor Mike Todd repülőgép-szerencsétlenségben életét veszti, természetesen a legjobb barát vigasztalja a gyönyörű Elizabethet. Olyannyira, hogy a gyászban egymásba szeretnek. Ezüsttálcán nyújtják az évszázad sztoriját a bulvárújságíróknak szerte a világon. Az énekes elköltözik otthonról, hogy elvehesse szerelmét.

Így maradtok otthon két kicsi gyerekkel teljesen egyedül. Végignézitek, hogy életetek szerelme öt év házasság után elválik az egykori legjobb barátnőtöktől. (Elizabeth Taylor ugyanis a Kleopátra forgatásán halálosan beleszeretett Richard Burtonbe.) Férjhez mentek még kétszer, és közben végigasszisztáljátok a lányotok zavarait:

alkohol, kábítószer, mániás depresszió, folyamatos hullámvasút.

Forrás:
Vanity Fair, www.starwars.com, Facts, Yahoo

Carrie Fisher előbb megírta a Vágyivászat című önéletrajzi könyvet, majd az ebből írt önálló esteken élőben mesélt arról, hogyan lehet átvészelni, hogy az ötvenes évek legsikeresebb zenésznének és az ötvenes évek színészdívájának gyereke vagy. Ezt az HBO műsorára is tűzte.

A színésznő elmondja, hogyan élhető túl a paparazzók állandó érdeklődése – és most finoman fogalmaztam.

Hogyan lehet, elviselni, hogy Hollywoodban mindenki együtt volt, van vagy lesz mindenkivel.

Hogyan lehet és kell beszélni egy betegségről, amikor van egy vidám éned, és van egy nagyon letört, megfáradt éned, amelyek akkor jönnek elő, amikor épp kedvük van.

Hogyan lehet azt elviselni, hogy sampon, uzsonnásdoboz, szexbaba lesz belőled – vagyis abból a karakterből, amelyet eljátszottál.

Mennyire kell és lehet mosolyogva aláírni 20-30 évvel később is azt a fotót, amelyen kakaós csiga hajad van, amelyet mindig is gyűlöltél.

Az HBO látott fantáziát a családban, azért Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds címmel még egy dokumentumfilmet forgatott 2014-ben és 2015-ben. Abban az évben kapta meg a színészszakszervezet életműdíját Debbie Reynolds. Anya és lánya egymás szomszédaiként éltek Hollywoodban. Csupán egy nagy kert választotta el őket egymástól. Régi fotókon, filmrészleteken, egykori házi videókon, privát képeken és természetesen aktuális felvételeken keresztül mutatja be ennek a bolond családnak a történetét.

Nem hagyja ki a nagy hibákat, a rossz döntéseket, a balszerencsét, de minderre szerethetően, sokszor iróniával tekint.

Mindvégig ezt mondja: ez az élet, haver. Fogadd el, kezeld jól, és szeress nagyon!

A kólafüggő Carrie Fisher és az örök díva Debbie Reynolds anya-lánya kapcsolata pedig végtelenül megkapó, apró rezdülésekből érthető, hogy a sok-sok „cseszegetés”, „beszólás” ellenére is hatalmas a szeretet közöttük, féltik egymás egészségét, nem tudnának egymás nélkül élni.

Forrás:
Harper's Bazaar

A sors a bizonyíték arra, hogy nem is tudtak. Carrie Fisher 2016 decemberében szívrohamban elhunyt, hátrahagyva az anyukáját, a lányát és a kutyáját. Debbie Reynolds másnap azért ment át a fiához, hogy a temetést és az örökséget intézze, majd váratlanul rosszul lett és elhunyt.

Egy nappal élte túl Carrie Fishert. Az utolsó gondolata az volt, hogy a lányával szeretne lenni.

Ajánlott cikkek