Egyéb kategória

Minden, amit az első tetoválásról tudnotok kell

Ti is jó ideje forgatjátok már a fejetekben a tetoválás gondolatát? Megértem, hiszen egy jól kiválasztott tetkó nagyon szép és ízléses lehet. Mielőtt azonban elrohannátok magatokra varratni a vágyott mintát, nem árt pár dologra előre felkészülnötök.

vous - 2017.04.02.
Minden, amit az első tetoválásról tudnotok kell

Azt hiszem, bevallhatom, hogy odavagyok a tetoválásokért. És bár nekem még csak egy darab van – na jó, elárulom a második is már tervezés alatt –, minden új ismerősömet lelkesen kérdezgetem a tetkókról, amint meglátom, hogy neki is van egy. Imádom hallgatni, hogy mennyi mindent jelent az egyszerű szimbólum az embereknek, és úgy gondolom – a sok előítélet ellenére – hogy igenis jól néz ki!

Tény azonban, hogy jól át kell gondolni ezt a döntést, hiszen az, hogy mit varrattok magatokra, jóval nagyobb horderejű lépés, mint hogy épp melyik cipőt vegyétek meg a kedvenc boltotokból.

Én kb. egy éven keresztül gondolkoztam, majd egy spontán döntés következtében egyszer csak bementem a tetoválószalonba időpontot kérni. Elképzelhetetlen mázlim volt, ugyanis épp volt egy kis ideje, így rögtön meg is csinálta nekem, ott helyben! Azóta is imádom a kis napocskát a bokám belső felén… Persze, azért beismerem, volt pár dolog, amire nem készültem fel a tetoválással kapcsolatban!

Forrás:
instagram/ccercn

A Hello Giggles épp ezeket a furcsaságokat gyűjtötte össze. Szóval, lányok, ne lepődjetek meg, ha a következőket tapasztaljátok a tetoválásotokkal kapcsolatban.

1. Érezni fogjátok az adrenalinlöketet

Oké, maga a tetoválás folyamata nem egy leányálom, elvégre valamivel a bőrötökbe kell kerülnie a festéknek, ami bizony fáj, de semmi pánik! Én rettenetesen félek a tűktől, de ezt alig éreztem. Persze ez függ attól is, mekkora mintában gondolkoztok és hova szeretnétek, de a végeredmény biztos, hogy kárpótol majd benneteket. Azon se lepődjetek meg, ha egyfajta adrenalinlöketet éreztek, ez az izgalom ilyenkor teljesen természetes.

2. A festék egy picit el fog folyni

Fontos szabály, hogy a kész tetováláson hagyjátok rajta a fóliát minimum 24 órán keresztül. Ilyenkor úgy tűnhet, mintha a festék elmosódott volna, de ne essetek pánikba, ez teljesen normális! Csak töröljétek le a felesleget a tetoválás környékéről.

3. Varasodni fog a bőrötök

Az első pár napban lehetséges, hogy akár egy seb, a tetoválás is varasodni fog, de ez teljesen természetes. Ne türelmetlenkedjetek, ne próbáljátok meg leszedni, csak hagyjátok, hogy begyógyuljon, mert akkor lesz szép a végeredmény.

Forrás:
instagram.com

4. Viszkethet, sőt, még hámlani is fog

Lehet, hogy elviselhetetlennek érzitek, hogy ne vakarjátok meg, de kezeljétek úgy, mint egy tényleges sebet. Ugye, hogy azt sem bántjátok, nehogy valami baja legyen? Amit tehettek ez ellen, hogy valamilyen hidratálóval bekenitek – gyakran ajánlanak valamit a szalonban is ez ellen.

5. A napsütés egy időre az ellenségetek lesz

Oké, mindig óvatosnak kell lenni, de ha nemrég csináltattátok a tetkót, különösen érdemes odafigyelni arra, hogy legalább egy hónapig ne érje erős napfény, a szoláriumot pedig egy időre szintén felejtsétek el.

Nyilván van pár dolog, amire a tetkó után jobban oda kell figyelni, de szerintem ha nagyon magatokénak éreztek egy idézetet vagy épp szimbólumot, akkor ez ne tartson vissza benneteket. Persze az is érthető, ha valaki ellenzi a tetoválást, csupán egy dolgot üzennék nekik: légyszi, ne ítéljetek el minket azért, hogy mi mégis magunkra varratunk bizonyos dolgokat. Nem tudhatjátok, mennyi mindent jelent.

Én eddig egy pillanatra sem bántam meg a döntésem és ha ránézek, rögtön jókedvem lesz. Hát nem ez lenne a lényeg?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.