Egyéb kategória

Egyedi tetkó, kevesebb fájdalom – ez a handpoke!

Külföldön virágzik az alternatív tetoválókultúra, de nálunk még alig hallani a hagyományos, géppel készített tetoválásokon kívül más műfajról. Ha rosszul vagytok a tűtől, jobb, ha nem is tekertek tovább, viszont ha érdeklődtök a különleges, egyedi tetoválások iránt, ismerkedjetek meg a handpoke technikával!

vous - 2017.10.07.
Egyedi tetkó, kevesebb fájdalom – ez a handpoke!

Hand poke, vagyis „kézzel bökve”. A dolog lényege, hogy a tetováló nem használ gépet, egyetlen tűvel pontról pontra viszi a festéket a bőrbe. Mivel itt nincs rezgés, mint a gépi tetoválásnál, a bőr kevésbé roncsolódik, így állítólag nem is fáj annyira, és gyorsabban is gyógyul.

Sokaknak a börtöntetkó ugrik be ennek kapcsán, de a „trash” jelzőt is gyorsan rásütötték a handpoke-ra. Valahol pont ezért szerethető. Egyszerű és egyedi, hisz kétszer ugyanúgy nem lehet pontokból összerakni egy mintát. A tetoválók számára is teljesen más élmény, mert nem kell hozzá tökéletesen rajzolni, és nincs akkora stressz, mint amikor géppel dolgoznak.

Ez egy meditatív folyamat.

Objektum doboz

Magyarországon még csak páran foglalkoznak handpoke tetoválással, az egyik legismertebb itthon Sípos Rozita, azaz @rozita_ttoo, de Dévai Anni is menő handpoker, ő @mimcza néven fut Instagramon.

Gyűjtöttem nektek pár képet, hogy lássátok, milyen alkotások születnek ezzel a technikával.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ti bevállalnátok egy ilyen technikával készült tetoválást?

Ajánlott cikkek