Egyéb kategória

A bolygónk legújabb felhője egyszerűen ijesztő, és kész

A felhőkre sok mindent mondhatunk, de azt, hogy ijesztő, nem igazán. Legalábbis eddig, ugyanis egy új képződmény, az asperiták miatt az égbolt pont úgy néz ki, mint egy világvége film kezdő jelenete.

vous - 2017.03.30.
A bolygónk legújabb felhője egyszerűen ijesztő, és kész

Amikor kifekszünk az udvarra, és unalmunkban a felhőket bámuljuk, inkább játékos formákat veszünk észre bennük, mintsem horrorelemeket.

Forrás:
Fel!

Egy bizonyos Gavin Pretor-Pinney viszont évekkel ezelőtt kiszúrta az undulatus asperatust, ami a hangzása ellenére nem egy Harry Potter-es varázsige. Valójában ez egy különös felhőképződmény, amit csak ritkán lehetett látni az égen, viszont amikor igen, senki sem tudta pontosan megmondani, miért és hogyan keletkezett.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A rengeteg fotónak köszönhetően néhány napja aztán a Meteorológiai Világszervezet elismerte a létezését, és asperiták néven regisztrálták is őket – írja a The Verge. A furcsa, néhol hegyes, néhol már-már átlátszó felhők kinézetét az időjárási frontok okozzák, amik az atmoszférában hullámokat kreálnak; így jelenik meg az apokaliptikus égi jelenség.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek