Egyéb kategória

A fogás, amit nem kell megszelídíteni: sárkányos csirke, a tűzpiros finomság

A dragon chicken, vagyis a csirkehúsból készülő úgynevezett sárkányfalatok az egyik legfinomabb csirkés étel, amit Indiában és Kínában is szívesen készítenek. Nagyon fűszeres, egyáltalán nem kellenek hozzá extra alapanyagok, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető.

vous - 2017.03.29.
A fogás, amit nem kell megszelídíteni: sárkányos csirke, a tűzpiros finomság

Vibráló, élénk, piros színe miatt nevezik dragon chickennek, vagyis sárkánycsirkének, ami magyarul mondjuk elég idétlenül hangzik, úgyhogy maradjunk inkább a sárkányfalatoknál. Lehet sárkányosan csípős is, de nem kell azért túlzásokba esni: egy kevés csili mindenképpen jót tesz neki, de mint tisztáztuk, nem a csípőssége miatt kapta sárkányos nevét. Indiában szószosabban készítik, Kínában inkább szárazabban, ami a hozzáadott paradicsomszósz mennyiségétől függ.

Nem akartuk, de megtettük: a VOUS-lányok csilipaprikát kóstoltak

Nem akartuk, de megtettük: a VOUS-lányok csilipaprikát kóstoltak

„Tűzpróbát tartottunk a szerkesztőségben, mert mindannyian úgy gondoljuk, ha erőset eszünk, az a tűznyeléshez hasonlatos attrakció. És tényleg. Volt, aki még a nőiességét is elveszítette a fájdalmas kalandozás következtében. Szögezzük le, csípős paprikát enni cseppet sem vicces dolog. Folyik a könnyed és az orrod, a szád és a torkod ég, ha pedig egy igazán rátermett csilibe harapsz, már annak is örülsz, ha levegőhöz jutsz. De akkor miért szeretik az emberek a csípős ételeket? Miért jó, ha fáj?

Általában csirkemellből készül, de filézett csirkecombot is használhatunk hozzá, mindenesetre a felkockázott húst először egy fűszeres, tojásfehérjét és kukoricakeményítőt is tartalmazó pácban érleljük. Ezek a pác esetében szokatlanabb hozzávalók egyfajta fűszeres bundát képeznek majd a húson, ez a bunda pedig könnyedebben magába szívja majd a paradicsomos szósz aromáit. Elképesztően finom, csupa fűszer fogás, omlós húsfalatokkal, amit ízlés szerint rizzsel vagy indiai laposkenyérrel is tálalhatunk.

Forrás:
depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon