Egyéb kategória

A legvidámabb színtípus, aki üdeséget hoz a hétköznapokba – ilyen az igazi tavasz típus

Végre itt a tavasz, a kirakatokból élénk, fagyiszínű ruhák néznek ránk vissza. Bőven válogathatunk a rózsaszín, a sárga és a piros különböző árnyalatai közül, ennek pedig egy színtípus kifejezetten örülhet. Hogy melyik? Természetesen a tavasz! De mik a jellemzői az egyik legkülönlegesebb színtípusnak?  És mit viseljen az, aki ebbe a csoportba tartozik? Mutatom! 

vous - 2021.02.19.
A legvidámabb színtípus, aki üdeséget hoz a hétköznapokba – ilyen az igazi tavasz típus

A tavasz típus jellemzői

A tavasz típusú nők sokszor érzik úgy, hogy kislányos, túlontúl fiatalosak a vonásaik – ezt leginkább a külsejükben rejlő finomság és törékenység miatt érezhetik így.

A tavasz típus szemszíne figyelemfelkeltő és domináns, legtöbbször élénk kék és zöldes árnyalatú, de akár előfordulhat világosbarna szemszín is. Egy biztos: ha sötét szemszínnel rendelkeztek, vagy kevert típusba tartoztok, vagy egyáltalán nem a tavasz a ti típusotok. 

A hajszíne legtöbbször szőke, azon belül is az aranyló színárnyalatok a jellemzőek. Egy tavasz típusú nő haja lehet aranyszőke, vöröses szőke, rézszínű vagy akár aranybarna. A szemöldök és a szempilla általában szőkés, olykor szinte láthatatlan. 

A bőre sokszor világos, akár tejfehér, így könnyedén leég. Arca meleg, barackos árnyalatú, ettől érezzük mindig üdének és fiatalosnak. 

Fagyiszíneket a gardróbba! 

A tavasz típusnak a nyárhoz hasonlóan nem érdemes a sötétes, feketés árnyalatok felé nyúlnia. Bátran hordhat élénk, barackos és korallos árnyalatokat, de a fagyiszínek, a türkiz, az almazöld, a homokszínek-krémszínek és a sárga meleg árnyalatai is jó választás lehet. A fehérnek és a feketének érdemes búcsút mondania, ez a két szín – pláne együtt – könnyen öregítheti és sápaszthatja. A két alapszín helyett jó választás a homokszín vagy a barna különböző lágy árnyalatai, valamint a krémszín. 

Forrás:
Depositphotos

Ragyogjon az arc! 

Nem csak a gardróbból, a sminkkészletből is fontos, hogy kiiktassa a sötét árnyalatokat. A visszafogottabb, üdébb sminkek működnek igazán a tavasz típusnál: egy barackos arcpír és egy élénk rúzs tökéletes választás lehet. A lényeg, hogy a fekete tusvonalat és a nehéz, hangsúlyos színeket hagyja meg másnak! Ezek ugyanis a finom, lágy adottságait könnyen elnehezíthetik.  

A sminkhez és a ruhatárhoz hasonlón fontos, hogy az ékszereket is tudatosan válasszuk ki. Egy tavasz típus jobb, ha kerüli a fémes, jeges hangulatú kiegészítőket. Ehelyett válogathat arany és rózsaarany ékszerek közül, valamint a tavasz összes színét viselő bizsuk közül. 

Pádár Detti színtípus smink

Elő a színekkel! – Sminkeljetek a színtípusotoknak megfelelően!

„Ha a színtípusunkat figyelembe vesszük, könnyebben eligazodhatunk, milyen színű ruhát, rúzst, pirosítót válasszunk, hogy ragyogjunk. Ne feledjük: az, hogy miben érezzük magunkat jól, illetve komfortosan, nem azonos azzal, ami valóban jól áll nekünk” – írja sminkesünk, Pádár Detti egy korábbi cikkében. Kíváncsiak vagytok a tippjeire? Kattintsatok IDE

Szerezzétek be a legszebb tavaszi darabokat! 

1. Zara, 2. H&M, 3. Stradivarius, 4. Mango, 5. H&M, 6. Zara, 7. Mango, 8. Mango

1. Zara, 2. H&M, 3. Stradivarius, 4. Mango, 5. H&M, 6. Zara, 7. Mango, 8. Mango
Forrás:
VOUS

Ha nem ismertetek magatokra, lehet, hogy másik színtípusba tartoztok. Olvassátok el a tél, és az ősz típusról szóló cikkeinket is! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.