Egyéb kategória

Jönnek a csíkok! De kinek áll jól a tavasz egyik legszerethetőbb trendje?

Kijelenthetjük: az idei tavasz a túlzásokról szól – már ami a divatot illeti. Tombolnak az élénk színek, és olyan darabok lettek az idei kedvencek, amikben az utcán sétálva is a kifutón érezhetjük magunkat. Ha azt hittétek, a fodros ruhadarabok idén ellopták a show-t, várjátok ki a végét. Jön a minták jolly jokere! 

vous - 2017.03.26.
Jönnek a csíkok! De kinek áll jól a tavasz egyik legszerethetőbb trendje?

Jönnek a csíkok – minden mennyiségben!

Az idei tavaszi trendeket tekintve bőven akad alkalmunk arra, hogy kitűnjünk a tömegből. Ott van például a retinaszaggató Barbie- vagy fukszia rózsaszín, ami teljesen betelepült a boltokba, valamint a puffos ujjak, óriási fodrok sem igazán engedik, hogy elvegyüljünk a szürke hétköznapokban. Ha ez nem lenne elég, jönnek a Vogue oldalán csak „statement stripes”-ként, azaz hangsúlyos csíkokként emlegetett mintás ruhadarabok is. 

Idén tavasszal a klasszikus, matrózcsíkos ruhákat félretehetjük egy időre, ugyanis előtérbe kerülnek a feltűnőbbnél feltűnőbb csíkok. Hogy mire gondolok pontosan? Arra, hogy idén a csíkos minta szinte mindenhogy hódítani fog: vízszintesen, függőlegesen, váltakozva, átlósan, vékonyan és vastagon. Sőt, színes verzióban üt igazán! 

Mit mond egy személyi stylist?

Kíváncsi voltam, mi a véleménye egy hozzáértőnek, van-e okunk örülni a csíkoknak, amikről sokan azt gondoljuk, szinte mindenkinek jól állnakSzemes Nóra személyi stylist elárulta, fontos kihangsúlyozni, hogy ha csíkos ruhadarabokról beszélünk, nem mindegy, hogy: fekete, fehér csíkos-e az adott ruhadarab, több színből állnak-e a csíkok, egyáltalán azonos vagy változó szélességűek-e a csíkok.

Itt jön ugyanis képbe a legfontosabb szabály, amit érdemes megjegyeznünk: minél több színű és minél vastagabb csíkok díszítik a ruhát, annál könnyebben szélesíthetjük az alakunkat.

„A vastagabb csíkozású ruhadarabokat leginkább a fiús testalkatú nőknek ajánlanám. Ők azok, akiknek az adottságaik elbírják a csíkokat, a többi testalkattal bíró hölgyek jobb, ha vigyáznak. Fontos azonban megemlíteni, hogy korántsem csak a csíkok méretétől és színétől függ, hogy mi hogyan áll: a ruhák fazonja sem elhanyagolható. 

Nem szabad elfelejteni, legyen szó vékonyabb vagy vastagabb csíkokról, a mintás ruhadarabot mindig ott érdemes viselni, ahol erősíteni akartok az alakotokon

– mondja Nóra, aki hozzátette, az aktuális csíkos trendekkel csak akkor barátkozzatok meg közelebbről, ha tényleg beleszerettetek, és jól is áll a kiválasztott ruhadarab. Elvégre mégiscsak múló trendről beszélünk. 

Megtetszettek? Szerezzétek be a legjobbakat!

1.MANGO  2.Zara  3.Zara  4.MANGO  5.Zara  6.H&M  7.Zara  8.Zara

1. Mango 2. Zara 3. Zara 4. Mango 5. Zara 6. H&M 7. Zara 8. Zara
Forrás:
VOUS
Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

„Csíkos felsőhöz virágos alsó? Na ne már! – gondolnátok magatokban a legtöbben, és így éreztem én is idáig. Amellett, hogy évekig csak fekete ruhák sorakoztak a gardróbomban, a mintáktól is irtóztam. Mégis hogyan és mivel viselném őket? Ilyen felfogással képtelenség volt elhinni, hogy a menő street style képeket leszámítva bárhol is megállná a helyét egy mintás alsó, mintás felső kombó. Pedig de!” Kíváncsiak vagytok a teljes cikkre? Gyertek, olvassátok el ITT

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.