Egyéb kategória

Borítsátok virágba a kerteteket – engedjétek kibontakozni a bennetek élő kiskertészt!

Ilyenkor, kora tavasszal még csalóka az idő. A meleg tavaszi levegőt bármikor megtörheti egy hidegfront, ami pillanatok alatt megölheti a már kiültetett virágokat. Ám ha buzog már bennetek a kiskertész, mondom, mit tehettek meg a leendő virágaitokért most.

vous - 2020.05.05.
Borítsátok virágba a kerteteket – engedjétek kibontakozni a bennetek élő kiskertészt!

Láttunk már márciusban hóesést, ám ha jó idő van, és éjjel nem megy a hőmérséklet öt-tíz fok alá, akkor indulhat a kertészkedés. Első lépésként a tavaszi hagymásokat érdemes kiültetnetek, vagy legalább cserepestül kitennetek, ezek a növények ugyanis jól bírják az öt-tíz fokos hőmérsékletet.

Figyeljetek a benti növényeitekre is, hiszen ahogyan nő a nappalok hosszúsága és melegíti az ablaküveget a napsugár, úgy kelnek ők is életre. Azok a növények, amelyek már két éve nem voltak átültetve, azokat érdemes nagyobb cserépbe, friss földbe átültetnetek, hogy szépen fejlődhessenek tovább. A gyökereknek szükségük van helyre, a föld minőségéről nem is beszélve.

virág esküvő

Olvassatok még többet virág témában!

Az átteleltetett kinti virágokat is szabadítsátok meg az elszáradt részektől, ültessétek át vagy ki – növénytől függően. Ha ezekkel megvagytok, akkor íme pár virág, amit érdemes a kertetekbe ültetni már kora tavasszal, hogy minél tovább élvezhessétek a szépségüket. 

Jácint

A több színben is pompázó Jácint közkedvelt hagymás növény. Elültetés után két három alkalommal érdemes tápoldatozni, gyomtalanítani. Szárazság idején virágzás után mindenképpen locsoljátok meg, nagyon szomjas, mohó kis növény. 

Objektum doboz

Harangvirág

A harang alakú virágokkal rendelkező harangvirágnak több fajtája is van. A sarki és hegységi fajok általában alacsony növésűek, míg a mezei fajok akár két méter magasra is megnőhetnek. A harang alakú virágok a nyár közepétől nyílnak fehér, lila vagy liláskék színben, az ültetéshez mindenképpen félárnyékos helyet keressetek, ha leányzó lenne, ez a virág bizony vastagon kenné magát fényvédő krémmel.

Objektum doboz

Árvácska 

Gyerekkoromban a kertünk tele volt árvácskával, most is odavagyok ezért a tarka virágért. Háromszínű virága a csapadékos éghajlatú országokban egészen őszig virít, nálunk a nyári meleg hamarabb elhervasztja, úgyhogy locsoljátok bátran, ne szomjazzon!

Objektum doboz

Kankalin

Vidám színfoltja lehet a virágos kerteteknek a kankalin, igazi napimádó virág, úgyhogy napsütötte helyre ültessétek, ám nyáron azért óvjátok a tűző naptól. Imádja a vizet, lubickol benne, úgyhogy napi szinten is locsolhatjátok. 

Objektum doboz

Körömvirág

A körömvirág aranyló, citromsárga-narancsvörös színű virágzata nyár elejétől késő őszig virít. Ha lusta kertészek vagytok, akkor ő a ti virágotok, amellett, hogy szép, magját magától elszórja, így szaporítanotok sem kell. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek