Egyre népszerűbbek az úgynevezett „one pot” vagy „one pan” fogások, vagyis azok az ételek, amelyek egyetlen edényben készülnek. Általában egyszerű és gyors fogások, amelyek nagyon praktikusak egy munkás és szaladós hétköznapon.
Nem kell feltétlenül speciális receptekre gondolni, sok egytálétel vagy tartalmasabb, önálló fogásnak is beillő leves idesorolható, ugyanúgy, mint azok a tepsis ételek, amelyeknél szinte minden előkészítés nélkül sül együtt a főétel és körete. Az egyedényes fogásoknak nemcsak az az előnyük, hogy maga az elkészítés gyorsabb, hanem a mosogatásnál is spórolunk – munkát, időt és vizet!
Egy rendetlen nő feljegyzései – egy rendmániás pasi mellől
Erősen él bennem a kép a már meg nem mondom melyik című filmből, amikor a női főszereplő kis kötényben szedegeti össze a férfi szanaszét hagyott zokniját. Tipikus: rendmániás nő, rendetlen pasi. Nőtársaim, ne aggódjatok, nem feltétlenül ez a jövő vár rátok! Van, amikor az asszony a rendetlen, és a férfi szedegeti az eldobált melltartókat.
Egy rendetlen nő feljegyzései következnek – egy rendmániás pasi mellől.
Az alábbiakban összegyűjtöttünk klasszikus magyaros, mediterrán és egzotikus ízvilágú kedvenceket, került bele leves, egytálétel, húsos és húsmentes recept is, tészta, rizottó, tepsis csirke, szóval mindenféle ízvilág és alapanyag, hogy ki-ki választhasson kedvére hangulata és ízlése szerint.
Mediterrán tepsis csirke
Pár perc alatt összerakható ez a mediterrán fűszerekkel megbolondított fogás, amelyben a csirkemellé és a krumplié a főszerep, némi zöldséggel kiegészítve.
Biztos siker mindig!
A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!