Egyéb kategória

Kapásból tudunk egy receptet bármikorra: spenótos-lazacos pitetorta

A lepényfélék és piték népszerű családjához tartozik a franciák egyik kedvence, a quiche, aminek alapja vékonyra nyújtott vajas tészta, benne sok töltelék, ami lehet zöldséges, húsos vagy halas is. Mindezt pedig egy tojásos, tejszínes, sajtos szósz köti össze.

vous - 2017.03.19.
Kapásból tudunk egy receptet bármikorra: spenótos-lazacos pitetorta

A quiche nagyon változatosan készíthető, gyakorlatilag bármi kerülhet bele, de léteznek klasszikus töltelékek, mint pédául a spenótos-lazacos, ami akár ünnepi fogásként is megállja a helyét, de remek partira, csajos összejövetelre, piknikre is, hiszen a pitetálban jól szállítható, sőt akár kézből is fogyasztható.

A lazac és a spenót nagyon jól illenek egymáshoz, és viszonylag kevés lazaccal is nagyon gazdag pitetortát készíthetünk.

Tetszés szerint friss vagy füstölt lazacot is használhatunk

– ez utóbbiból tényleg kevés kell, mert jóval intenzívebb az íze.

A quiche nagyon egyszerűen összeállítható, igaz, a tésztáját kicsit pihentetni kell, de elkészíthetjük akár előző nap is, vagy ha nem akarunk bajlódni a tésztagyúrással, használhatunk kész leveles tésztát is, így tényleg lerövidítve az elkészítési időt. Amíg sül, érdemes hozzá egy nagy tál friss salátát összedobni, mert ezzel tálalva a legfinomabb.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek