Egyéb kategória

Nem baj, ha nincs modellalakotok – elárulom, miért szuper alacsonynak lenni

Ti is irigykedve nézitek a magas lányokat? Úgy érzitek, hogy alacsonynak lenni inkább átok, mint áldás? Pedig elárulom nektek: valójában egészen különleges dolog, amire inkább büszkének kellene lennetek!

vous - 2017.03.18.
Nem baj, ha nincs modellalakotok – elárulom, miért szuper alacsonynak lenni

Tuti, hogy nektek is ismerős a mondás, miszerint mindenki arra vágyik, ami nincs neki. Gondoljatok csak bele: a göndör hajúak ölni tudnának az egyenes hajért, és fordítva. Alacsony lányként szintén hajlamosak vagyunk sötéten látni a világot, pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie!

A 162 centimmel teljesen átérzem a problémát. Nagyon sokszor volt, hogy azt kívántam, bárcsak legalább egy icipicivel magasabb lennék! Persze az önbecsülésemnek sem tett jót, hogy irigykedve néztem „szerencsésebb” barátnőimet… Mára azonban kezdek rájönni, hogy talán mégsem akkora tragédia alacsonynak lenni. Na de mégis miért?

1. Fiatalabbnak néznek benneteket

Ha az átlagnál kisebbek vagytok, biztos, hogy ti is letagadhattok egy pár évet. Nem tudom, miért gondolják az emberek, hogy az életkor összefügg a testmagassággal, de ilyenkor rendre jönnek a csodálkozó pillantások, hogy jé, te tényleg 20 éves vagy? Arról nem is beszélve, ha még babaarcotok is van.

Objektum doboz

2. Gond nélkül felvehetitek a kedvenc magas sarkúitokat

 Nem kell attól félnetek, hogy kilógtok a többiek közül és rátok irányul az összes figyelem. Hiszen valljuk be, így lesztek kb. akkorák, mint a barátnőitek. De legalább nem lesz probléma, hogy magasabbak vagytok-e a pasitoknál.

Objektum doboz

3. A fiúk odavannak érte 

Ha már a pasiknál tartunk, meg kell jegyeznem: szerintük igenis aranyos! Mert nincs is annál cukibb dolog, mikor védelmezőn átkarol benneteket a szerelmetek, ti pedig odabújtok a vállához… és persze az is eszméletlenül jó érzés, mikor lábujjhegyre álltok, hogy megcsókoljátok. Hát nem olyan, mint egy romantikus film?

Objektum doboz

4. Válogathattok a gyerekosztályról is

Oké, hogy bizonyos ruhákat nem vehettek fel (pl. a maxiruha örök bánatom), de cserébe igazi kincseket is felfedezhettek a gyerekosztályon, ami tuti, hogy nem jön majd szembe veletek az utcán a saját korosztályotokon.

lány autó cipő nyár

„…mintha Lagzi Lajcsi ingét hordanám” – Alacsony lányok, így vásárolhattok könnyebben és öltözhettek magasabbnak!

Nőnek lenni nem könnyű. Pláne alacsony nőnek lenni. Gondoljatok csak bele, mi vagyunk azok, akik sosem érik fel a boltok magasabban lévő polcait, akik a koncerten semmit sem látnak, és azok, akiket egyébként is csak akkor vesznek észre, ha magas sarkú cipellőbe bújunk. De a legnagyobb mumus talán az öltözködés…

A teljes cikket ITT találjátok.

5. Kényelmesen elfértek mindenhol

Gondoljatok csak a busz nem túl kényelmes üléseire, vagy az ismerősötök kanapéjára, ahol egy durvább buli után töltitek az éjszakát – a lényeg, hogy mindenhol simán elfértek és nem kell arra vigyáznotok, hogy beveritek a fejeteket egy-egy alacsonyabb helyen. A világ legjobb érzése, hogy sosem kell attól félnetek, kilóg a lábatok a takaró alól!

Objektum doboz

Szóval ha legközelebb rosszul éreznétek magatokat a magasságotok miatt, inkább jusson eszetekbe: annak is lehet jó oldala, ha épp nem éritek el a 170 centit. Hiszen amúgy sem lehet mindenki ugyanolyan, akkor már nem egyszerűbb, ha elfogadjátok magatokat olyannak, amilyenek vagytok?

Mert akár hiszitek, akár nem, alacsonynak lenni igenis szuper dolog!

Ajánlott cikkek