Egyéb kategória

Szerintetek mennyi idősen szülnek először gyereket a magyarok? Itt a válasz!

Ha tippelnetek kellene, mit mondanátok, hány évesen szülnek először gyereket az emberek Európában? És azon belül Magyarországon? Egy statisztikából most fény derült a válaszra, úgyhogy nézzük csak, mennyire jött be a tippetek.

vous - 2017.03.14.
Szerintetek mennyi idősen szülnek először gyereket a magyarok? Itt a válasz!

Kicsit azért vicces belegondolni, hogy amikor a szüleink voltak annyi idősek, mint most mi, nekik már megvolt az első gyerekük. Legalábbis nálam tutira ez a helyzet, és ahogy a baráti körömben körbekérdeztem, szintén. Az elmúlt évtizedekben aztán sok minden változott ezen a téren, és már nem feltétlenül 20–22 évesen érkezik az első baba a családba. Persze van, ahol igen, de az Eurostat felmérése alapján az átlag már nem ez.

anya gyerek újszülött baba csecsemő

„Szeretnék gyereket, de egyedül lenni is szeretek” – félelem, amit segítek feloldani

Az anyaság utáni vágy minden nőben másképpen alakul ki. Van, akiben hamar szárba szökken, van, akiben a szoptatás során alakul ki az igazi kötődés, van, aki egyáltalán nem vágyik gyerek után, és jól érzi magát így. Aztán, persze, vannak azok, akik szeretnének babát, de különféle félelmek visszatartják a döntéstől.

A cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

Az Indy100 oldalán találtam meg a 2015-ös statisztikát, amely megmutatja, hogy mik az arányok úgy általában Európában. Például Olaszországban vállalják a nők legkésőbb az első gyereket, átlag 30,8 évesen, Macedóniában pedig a 23 az ideális kor.

Ami Magyarországot illeti, mi azért kicsivel az európai átlag (28,9) alatt vagyunk, ugyanis nálunk a nők 27,9 évesen vállalnak először gyereket.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek