Egyéb kategória

Segítünk matekolni: mértékegységek, mennyiségek átváltása a konyhában

Sok receptnél nincs szükség pontos mennyiségekre, míg másoknál, például a sütiknél, bizony nem árt pontosan kimérni az alapanyagokat. Ha nincs kéznél mérleg, vagy épp bögrében vagy más mértékegységben van megadva a mennyiség, akkor kezdődik a bosszankodás. 

vous - 2017.03.14.
Segítünk matekolni: mértékegységek, mennyiségek átváltása a konyhában
A zóna

A zóna
Forrás:
Alexandra Kiadó

Ahhoz, hogy ilyen ne fordulhasson elő, összegyűjtöttük a leggyakrabban használt mértékegységeket bögrében és súlyban, így ide-oda lehet váltogatni, illetve a legfontosabb konyhai alapanyagokat, amelyeket mostantól bögrével vagy evőkanállal is lehet adagolni. 

Nagy kihívás még a sütési hőfok, ami amerikai recepteknél Fahrenheitben van megadva, míg a mi sütőink Celsius-fokra vannak bemérve, nem is beszélve a régebbi, de még nagyon jól működő gázsütőkről, amelyeknél a hőfokot nem, csak a fokozatot tüntették fel. Most kiderül, mi mennyi! 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.